Intestinul subțire al premierului slovac Robert Fico a fost străpuns de cinci ori prin împușcare: Medicii au făcut miracole
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
FOTO: Reuters Marketplace
FOTO: Reuters Marketplace
Recuperarea prim-ministrului slovac Robert Fico, rănit prin împușcare, "va dura extrem de mult", a declarat miercuri vicepremierul Robert Kalinak.

Atacul s-a produs pe 15 mai, în timp ce prim-ministrul slovac își saluta susținătorii după o ședință de guvern desfășurată în Handlova, un oraș situat în centrul Slovaciei.

Robert Fico a fost supus imediat după atac la două operații chirurgicale de mai multe ore, efectuate într-un spital din orașul Banska Bystrica, unde este încă internat.

"Convalescenţa premierului este în sfârşit pe drumul cel bun. Această convalescenţă va dura extrem de mult, pentru că rănile sunt foarte grave", a spus Kalinak. "După zile întregi, el acceptă acum alimentele", a menționat el după o şedinţă a guvernului slovac.

"Intestinul subţire a fost lovit de o asemenea manieră încât a fost străpuns de cinci ori, însă medicii au făcut miracole"

Potrivit lui Erik Kalinak, șeful echipei de consilieri ai premierului și martor al incidentului, rănile suferite de Fico ar fi putut fi letale dacă ar fi fost "doar cu câțiva milimetri" mai aproape.

"Intestinul subţire a fost lovit de o asemenea manieră încât a fost străpuns de cinci ori, însă medicii au făcut miracole", a spus el în timpul unei întâlniri electorale şi citat de site-ul postoj.sk. "La o distanţă de numai câţiva milimetri, dacă ar fi fost atins ceva vital, aceasta ar fi putut să-i fie fatal", a spus Erik Kalinak.

Spitalul din Banska Bystrica a exprimat faptul că "tratamentul prim-ministrului continuă cum era prevăzut şi starea pacientului este satisfăcătoare".

Presupusul atacator al lui Fico, identificat de presa slovacă drept Juraj Cintula, în vârstă de 71 de ani, a fost arestat imediat de către serviciul de securitate al premierului. Ulterior, un tribunal a dispus arestarea sa preventivă sub acuzația de tentativă de omor cu premeditare, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel