Rectorul Universităţii din Iaşi, reţinut
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Rectorul Universităţii "Petre Andrei" din Iaşi, Sorin Bocancea, a fost reţinut joi seara pentru 24 de ore, după ce procurorii DNA au efectuat mai multe percheziţii în incinta instituţiei de învăţământ, potrivit  Agerpres .

Sorin Bocancea este acuzat de procurorii anticorupţie de "favorizarea infractorului" şi "fals în înscrisuri oficiale". Alte două persoane care au fost reţinute pentru 24 de ore sunt fratele rectorului, Cristian Bocancea, decan al Facultăţii de Drept, şi fostul cadru didactic Mark Bucuci.

Procurorii anticorupţie au adus la audieri şi casiera Universităţii "Petre Andrei" din Iaşi. Reţinerile au fost făcute după ce în cursul zilei de joi au fost efectuate cinci percheziţii domiciliare şi la Universitatea "Petre Andrei" din Iaşi. Descinderile oamenilor legii survin ca urmare a reţinerii, în urmă cu două zile, a prodecanului Facultăţii de Drept, Florin Dan Drugă, profesor la disciplinele Teoria Generală a Dreptului şi Drept Penal, şi avocat în Baroul Iaşi. El este acuzat de DNA de luare de mită.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada decembrie 2015 - 3 iunie 2016, Dan Florin Druga, prin intermediul lui Dan Melinte, a pretins de la un student suma de 18.900 lei. În schimbul banilor, studentul urma să fie înscris în anul al treilea de studiu, deşi nu a susţinut în fapt examenele aferente anilor anteriori, nu s-a prezentat la cursuri şi nu a achitat taxele de şcolarizare la termenele prevăzute în regulamentul UPA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel