Rectificare bugetară. Teodorescu, CJ Tulcea: "Te pune pe gânduri"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Rectificarea bugetară va aduce judeţului Tulcea circa 1,5 milioane de lei, o sumă de aproape 12 ori mai mică decât cea alocată la rectificarea de anul trecut, primăriile aflate în dificultate neputând fi sprijinite, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Horia Teodorescu.

"La rectificarea de buget, alocarea pentru CJ este de 1,52 milioane de lei, o sumă care nu permite nimic. Rectificarea bugetară cumulată de anul trecut a fost de aproximativ 19 milioane de lei, iar diferenţa te pune pe gânduri. Rectificarea creează multe probleme în administraţia judeţului şi reduce la zero posibilitatea de a sprijini primăriile aflate în dificultate", a afirmat preşedintele CJ Tulcea.

El a mai spus că trebuie schimbată formula de calcul în funcţie de care se alocă sumele şi că trebuie intervenit cel puţin punctual la administraţiile locale.

"Sunt primării care au nevoie de bani ca de aer. Unele nu pot continua proiectele pe care le au în derulare, iar altele sunt în imposibilitatea de funcţionare. Nu ai cum să împarţi suma asta (1,2 milioane de lei, n.red.)", a menţionat Teodorescu.

Conducerea CJ a precizat că majoritatea primăriilor din judeţ se confruntă cu probleme financiare şi că a început demersurile pe lângă autorităţile naţionale pentru majorarea sumei care urmează să se aloce judeţului la rectificarea bugetară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel