Rectificare bugetară în septembrie. Florin Buicu (PSD): Îmi doresc un lucru de la Ministerul Finanțelor / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Florin Buicu, Dezbateri în sănătate
Florin Buicu, Dezbateri în sănătate
Prof. univ. dr. Florin Buicu, vicepreședinte al Comisiei pentru Sănătate și familie din camera Deputaților, a vorbit despre rectificarea bugetară din luna septembrie.

Prof. univ. dr. Florin Buicu, vicepreședinte al Comisiei pentru Sănătate și familie din camera Deputaților, invitat fiind la conferința „Accesul la prevenție, depistare precoce și terapii inovatoare privind combaterea cancerului“, la DC News, a vorbit despre rectificarea bugetară din luna septembrie și așteptările pe care le are de la Ministerul Finanțelor.

„În România s-au derulat câteva proiecte prin care screening-ul de cancer de col uterin s-a desfășurat în câteva centre. Față de indicatorii inițiali, preconizați pentru studii, indicatorii obținuți au fost de numai 35%. Cu alte cuvinte, chiar dacă am utilizat caravane care au mers în mediul rural, numărul pacienților care au beneficiat de acest gen de servicii a fost numai 35% din numărul pacienților estimați inițial. Cred că genul acesta de măsuri de informare a populației, de transfer de informații la vârste fragede, trebuie să meargă în paralel cu modalitățile de tratament ale actualilor pacienți. Actualul pacient trebuie să găsească și el o sursă de finanțare pentru boala de care suferă. El are nevoie de tratament acum și nu peste 2, 5 sau 10 ani.

E greu, pentru că cei de la Casa de Asigurări de Sănătate trebuie să decidă dacă, folosind 1,5 milioane tratează un bolnav sau tratează 1.000 de bolnavi. Trebuie găsită o balanță între aceste decizii, astfel încât, în momentul în care nu avem resurse financiare suficiente, să alocăm sumele în locul în care pacientul are viața salvată “, a zis Florin Buicu.

„Cred că investițiile în infrastructură, care au loc acum în România, pregătesc infrastructura necesară pentru a dezvolta screening-ul. Trebuie subliniat că orice program de screening aduce după el în timp o creștere a sumelor cheltuite în sănătate. Peste tot în lume, sumele cheltuite cu patologia respectivă au fost mult mai mari. Trebuie ca statul să găsesască resursele, pentru a asigura sumele necesare pentru a duce la bun sfârșit aceste lucruri“, a mai zis Florin Buicu.

CITEȘTE ȘI          -          EXCLUSIV  Evoluție fără precedent a cheltuielilor pentru concedii medicale. Daniela Pescaru (Ministerul Finanțelor) solicită o analiză a instituțiilor cu atribuții în acest domeniu / video

Rectificare bugetară. Așteptările lui Florin Buicu

„Cum veți vota, domnule profesor, la rectificarea bugetară din luna septembrie?“, a întrebat Val Vâlcu.

2. Inquam Pho... (rectificare-bugetara-buicu_70356300.jpg)

„Rectificarea este apanajul pe care Guvernul României îl va face în funcție  de veniturile pe care Ministerul Finanțelor le va pune la dispoziția Executivului. Îmi doresc și sper ca veniturile bugetului de stat să fie mai mari și să fie suficiente, astfel încât alocările pentru sănătate să fie mai mari“, a răspuns Florin Buicu, vicepreședinte al Comisiei pentru Sănătate și familie din camera Deputaților.

CITEȘTE ȘI         -        EXCLUSIV  România ar fi putut să elimine cancerul, odată cu începerea vaccinării anti HPV. Prof. univ. dr. Cercel: Ce s-a întâmplat. Un continent deja a eradicat boala

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel