Rectificare bugetară. Eugen Teodorovici, anunț despre pensiile speciale și gratuitățile la tren pentru studenți
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Facebook Eugen Teodorovici
Sursa: Facebook Eugen Teodorovici
Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a vorbit, la finalul Comitetului Executiv al PSD, despre rectificarea bugetară care va fi implementată în perioada următoare. 

"Este o adaptare a modului în care la nivel de guvern vom aplica anumite măsuri. Au fost câteva măsuri prezentate, câteva propuneri şi vă dau două exemple asupra cărora s-a convenit în CEx. În primul rând, este vorba despre pensiile speciale. Credem că o variantă normală ar fi aceea de a plafona la un nivel stabilit, să zicem 10.000 lei, iar ceea ce depăşeşte să aibă parte de o taxă de solidaritate, să spunem aşa. Este o abordare logică, dar vom vedea dacă această formă va fi cea finală, pentru că ea va ajunge în Parlament", a declarat Eugen Teodorovici. 

Studenţii, vizaţi de rectificare

"O a doua propunere este legată de gratuitatea pe calea ferată. Vrem să discutăm despre limitarea numărului de călătorii gratuite pe an şi putem să mai discutăm şi despre alte categorii de persoane pentru care să alocăm astfel de gratuităţi, să vorbim despre vârsta până la care se pot aloca astfel de călătorii gratuite, dar şi despre situaţia din învăţământ. Am obţinut un acord de principiu în CEx, dar forma finală va fi în Parlament", a mai adăugat ministrul de Finanţe. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel