Rectificare bugetară, astăzi. Florin Cîțu cere ședință de urgență, înainte de modificarea din Guvern
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Florin Cîțu cere ședință înainte de rectificarea bugetară
Florin Cîțu cere ședință înainte de rectificarea bugetară
Florin Cîțu, președintele PNL, a cerut ședință în coaliție înainte de rectificarea bugetară, aflată pe masa Guvernului, astăzi. 

Florin Cîțu a cerut ca rectificarea bugetară să fie prezentată în coaliție, înainte de ședința de Guvern. Este posibilă o întâlnire între liderii coaliției, conform surselor DCNews. 

Ministerul de Finanțe era considerat crucial de către Florin Cîțu. Deși acesta dorea să rămână la PNL, a mers la PSD, liberalii dând premierul, în persoana lui Nicolae Ciucă. 

Noul ministru de Finanțe este Adrian Câciu. El a anunțat astăzi, în contextul în care, prima măsură a Guvernului Ciucă va fi rectificarea bugetară, că ”Salariile din sănătate și din întreg sistemul bugetar, pensiile și toate drepturilor cetățenilor vor fi plătite fără probleme până la sfârșitul anului. Respect munca oamenilor! Ministrul Finanțelor trebuie să aibă ochi atât pentru cifre, dar mai ales pentru un trai mai bun pentru cetățeni. În ședința de Guvern de astăzi voi veni cu rectificarea bugetară, prin care asigurăm banii necesari pentru plata tuturor drepturilor sociale, pentru susținerea sistemului de sănătate în lupta cu COVID-19, pentru funcționarea serviciilor publice. Este primul proiect realizat contracronometru cu ai mei colegi din Ministerul Finanțelor și le mulțumesc! Avem multe de făcut în continuare: proiectul de buget pentru anul viitor, accesarea banilor din Planul Național de Redresare și Reziliență, consultări ample cu mediul de afaceri, cu partenerii sociali. Nu tăiem bani, ci venim cu soluții pentru a construi proiecte pentru români! Nu venim cu noi taxe, ci regândim modul de a construi sistemul fiscal pentru a-i ajuta în primul rând pe cei vulnerabili.”

Citește și: EXCLUSIV  De ce a anunțat acum Raluca Turcan, ministrul Muncii, că nu mai sunt bani pentru pensii și alocații. Surse PNL

În timpul audierilor pentru funcția de ministru de Finanțe, Adrian Câciu spunea că sunt două elemente urgente pe care trebuie să le aibă în vedere în acest minister: rectificarea bugetară și elaborarea actelor pentru încasarea avansului din PNRR. ”Va trebui să și livrăm” afirma el, asta după ce a început prin a spune că ”poate sunt puțin controversat în această poziție, după ce în ultimii doi ani am ales să-mi exprim opiniile în spațiul public.”

”Sunt primele lucruri pe care trebuie să le facem, din prima zi” a spus Adrian Câciu, cu privire la cele două priorități amintite anterior, subliniind și că trebuie pregătit și bugetul pentru anul viitor. Încă din timpul audierilor, el a anunțat că rectificarea bugetară va fi făcută astăzi, 26 noiembrie 2021. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel