Record mondial stabilit de un francez, după ce a zburat pe un balon cu aer cald / VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Captură YouTube
Sursă foto: Captură YouTube
Remi Ouvrard a zburat pe un balon cu aer cald până la altitudinea de 4016 metri.

Un francez a stabilit un record mondial după ce a zburat pe un balon cu aer cald care s-a ridicat până la altitudinea de 4016 metri. Temerarul sportiv a purtat cască şi un costum special izolat termic pentru a rezista la temperaturile extrem de scăzute.

Bărbatul a filmat întregul zbor și spune că a avut parte de o experiență de neuitat.

"Direcția vântului este bună, la fel ca și lumina și viteza. Condițiile sunt ideale pentru a realiza zborul în această dimineață.", a povestit Remi Ouvrard, recordman.

Remi Ouvrard a stabilit recordul în scopuri caritabile și și-a dorit să atingă cel puțin altitudinea de 3637 de metri. Numărul reprezintă ultimele 4 cifre ale numărului de telefon la care oamenii pot face donații pentru organizația care strânge banii, scrie Publika.

Un bărbat a căzut dintr-un balon cu aer cald, de la o înălțime de 100 de metri

Un bărbat atârnat de coșul unui balon cu aer cald a căzut, pierzându-și viața în urma impactului cu un drum din Israel, marți, 19 octombrie, a transmis poliția, conform CNN. 

Nu a fost clar imediat de ce victima se ținea de exteriorul coșului în timp ce balonul a decolat, au mai spus autoritățile. Presa israeliană a raportat că bărbatul era membru al echipajului de la sol al balonului.

Fotografiile de pe site-urile de știri israeliene l-au arătat în aer, strângând coșul în culorile roșu și alb. Poliția a spus că a căzut pe un drum din nordul țării de la o înălțime de aproximativ 100 de metri.

Pilotul balonului a aterizat în siguranță.

Balon cu aer cald prăbușit în SUA

Cinci persoane și-au pierdut viața după ce un balon cu aer cald s-a agățat de liniile de înaltă tensiune din Albuquerque, New Mexico, la sfârșitul lunii iunie. Coșul în care se aflau pasagerii s-a detașat de balon și s-a prăbușit la pământ, conform informațiilor oferite de departamentul local de poliție. Incidentul tragic a oprit curentul electric a 13.000 de rezidenți, relatează BBC. 

Martorii au scris pe Twitter că au văzut balonul dezumflat căzând. Totul a avut loc în jurul orei 7:00, ora locală. Doi bărbați, unul din ei fiind pilotul, și două femei au murit pe loc. O a cincea victimă a fost transportată la spital, însă a murit din cauza rănilor grave (citește continuarea AICI). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel