Record istoric în emisfera nordică: A fost cea mai caldă vară
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Record istoric în emisfera nordică. Specialiștii avertizează că încălzirea globală o să ducă la mari probleme dacă nu e reglementată.

Vara aceasta a fost cea mai fierbinte vară înregistrată vreodată în emisfera nordică, potrivit oamenilor de știință din guvernul SUA. Lunile iunie, iulie și august au fost cu 1,17°C peste media secolului XX, potrivit Administrației Naționale Oceanice și Atmosferice (NOAA).

A fost depășit recordul de anul trecut

Noul record a depășit verile din 2016 și 2019. Luna august a fost, de asemenea, a doua cea mai fierbinte lună august înregistrată vreodată pentru glob.

Oficialii Națiunilor Unite au avertizat că multe țări nu sunt pregătite să pună în aplicare reglementări climatice, în timp ce SUA se confruntă cu alegeri prezidențiale care vor decide dacă vor contribui la aceste eforturi sau le vor împiedica. 

De asemenea, temperaturile au fost cu cel puțin 2°C peste media din nordul Rusiei și din sud-vestul și nord-estul SUA. În nordul Asiei, temperaturile au atins peste 3°C peste medie, astfel, Europa, Asia și Caraibe au cunoscut cele mai calde luni din istorie, potrivit TheGuardian. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel