Data publicării:

Record în China: -53 de grade Celsius: În acest oraș, zăpada şi gheaţa pot persista şi opt luni

Autor: Ema Apostu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pexels.com (Nico Brüggeboes)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pexels.com (Nico Brüggeboes)

Un oraș din China a înregistrat cea mai scăzută temperatură consemnată vreodată.

Oraşul situat în cea mai nordică extremitate a Chinei, Mohe, a înregistrat cea mai scăzută temperatură consemnată vreodată, -53 de grade Celsius, scrie Rador, citând BBC.

Aflat la graniţa cu Siberia, acolo zăpada şi gheaţa pot persista şi opt luni pe an. În ultimii ani, oraşul a devenit o staţiune turistică de iarnă şi este cunoscut ca "polul nord al Chinei".

Înregistrări video apărute pe portalurile chinzeşti de ştiri arată lucrători, între care poliţişti şi curăţitori de străzi, îndeplinindu-şi sarcnile, în pofida frigului extrem.

Ce urmează în România

După o perioadă în care am avut temperaturi maxime neobișnuite pentru această perioadă a anului, vine în sfârșit și iarna. Vom avea și zăpadă în unele zone ale țării. Elena Mateescu, directorul general al ANM, a explicat cum va fi vremea în acest weekend și unde, mai exact, va ninge.

"Ultimele zile din luna ianuarie conferă tabloului lunii autentice de iarnă, atât în regimul de temperaturi, care se apropie de normalul termic al perioadei din calendar, vorbim mâine de maxime de cel mult între 0 grade până la 5-6 grade, vorbim de minime între -5 grade până la 4 grade, pentru ca vineri, sâmbătă și duminică să consemnăm la nivelul maximelor aceleași valori de temperaturi, cum am consemnat, cel mult între 0 până la 5-6 grade, chiar valori mai coborâte pe parcursul zilei de sâmbătă.

Duminică, chiar și luni dimineață, cele mai coborâte valori vor fi de -10 grade în zonele depresionare din estul Transilvaniei, până la -2 grade în zona litoralului.
Unde va ninge

În privința precipitațiilor, începând de mâine noapte vorbim de precipitații moderate cantitativ, în extindere. Vorbim de precipitații sub formă de ploi și lapoviță în special în Dobrogea, în Bărăgan. În Oltenia, Moldova, restul Munteniei, precipitații predominant sub formă de ninsoare. La fel și în zona montană, acolo unde ninsorile vor contribui la creșterea stratului actual de zăpadă. Intensificări ale vântului între 50-60 de kilometri pe oră". Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel