Data publicării:

Record de temperaturi negative în China. Nu s-a mai întâmplat asta din 1951

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik
China trece printr-o perioadă extrem de friguroasă. Nu s-a mai întâmplat asta din 1951.

Beijing. capitala Chinei, şi-a doborât propriul record de nopţi consecutive cu temperaturi sub limita îngheţului în luna decembrie. Vechiul record data din 1951. 

Nordul şi nord-estul ţării au trecut printr-o răcire bruscă încă de săptămână trecută, în unele zone fiind înregistrate chiar şi temperaturi de minus 40 de grade Celsius, similare mai degrabă Cercului Arctic. 

De duminică, un observator meteorologic din Beijing a depăşit 300 de ore de temperaturi sub limita îngheţului. Sunt cele mai mici temperaturi înregistrate în nopţi consecutive în Beiing din 1951 încoace, scrie Reuters. Au fost înregistrate şi 9 zile consecutive cu temperaturi sub -10 grade Celsius. 

În plus, sunt şi defecţiuni la instalaţia de încălzire din oraş, după ce mai multe boilere s-au spart. Cea mai probabilă dată la care vor fi terminate reparaţiile este 26 decembrie. 

Oraşul va suspenda, astfel, încălzirea pentru multe companii şi instituţii, cu excepţia spitalelor şi a azilelor, pentru a economisi căldura. Şi multe complexuri de locuinţe vor fi afectate. 

Două oraşe din provincia Henan, Puyang şi Pingdingsha, au suspendat şi ele serviciul de încălzire. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel