RECORD de cazuri COVID. Ce spune Rafila despre ÎNCHIDEREA ȘCOLILOR
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Alexandru Rafila
Alexandru Rafila
Profesorul Alexandru Rafila, membru în Comitetul Executiv al OMS, a vorbit despre posibilitatea închiderii școlilor din țară, după recordurile de cazuri de Covid înregistrate în ultimele zile. 

Profesorul Alexandru Rafila a mărturisit, vineri seară, că nu este un „adept al închiderii școlilor”. Rafila a precizat, în declarația dată pentru România TV, că „școlile în sine n-au înregistrat foarte multe cazuri”. 

„Școlile în sine n-au înregistrat foarte mult cazuri. Au trecut în scenariul roșu, la nivel național, de când a început școala, 140 sau 150 de unități. Asta înseamnă sub 1% din numărul total de școli. Asta îmi arată că nu ar fi o problemă în sine la școală. Multe alte lucruri sunt legate de începerea școlilor: aglomerația, deplasările suplimentare ale părinților. Sunt multe alte lucruri corelate cu școala.

Eu personal nu sunt un adept al închiderii școlilor. Cred că copiii au stat prea mult timp în primăvară fără să desfășoare activitate apropiată de normal și, după părerea mea, închiderea școlilor ar trebui să fie una dintre ultimele măsuri”, a declarat profesorul Alexandru Rafila la RTV, vineri seară. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel