Data actualizării:
Data publicării:

Record. Bebeluș născut prematur la doar 21 de săptămâni, cu o greutate de 420 de grame: Are ceva special! / VIDEO

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Record. Bebeluș născut la doar 21 de săptămâni, cu o greutate de 420 de grame: Are ceva special! / VIDEO
Record. Bebeluș născut la doar 21 de săptămâni, cu o greutate de 420 de grame: Are ceva special! / VIDEO
Curtis Means, un bebeluș născut la doar 21 de săptămâni și o zi, cu o greutate de 420 de grame, care a supraviețuit deține recordul mondial.

Băiețelul s-a născut în orașul Birmingham din Alabama, SUA, și are acum 16 luni. Acesta este hrănit printr-un tub special. Medicii spun că starea sa de sănătate este bună, scrie BBC.

Pe data de 4 iulie 2021, Michelle Butler, mama sa, a fost transportată de urgență la spital unde a născut gemeni, cu 19 săptămâni mai devreme.

Sora lui Curtis Means a murit la o zi după naștere, însă băiețelul a luptat pentru viața sa. A fost externat, după mai multe luni în care a fost asistat respirator. Curtis a fost învățat să resprie pe cont propriu și să-și folosească gura pentru a mânca.

VIDEO

Youtube video image

'Îmi voi aminti mereu momentul în care l-am putut lua pe Curtis acasă, să-l prezint fraților săi mai mari', a declarat mama bebelușului. Medicul care a asistat la nașterea luir a declarat că nu a mai văzut niciodată un prematur care 'să se agațe astfel de viață. Curtis are ceva special'.

Recordul inițial a fost deținut de Richard Hutchinson, bebeluș născut la 21 de săptămâni și două zile.

În Brazilia s-a născut un copil cu o coadă umană adevărată, lungă de 12 centimetri

Un băiețel din Brazilia s-a născut cu o coadă umană „adevărată”, lungă de 12 centimetri. Doar 40 astfel de cazuri au mai fost raportate în literatura științiică de-a lungul vremii.

În Brazilia, un băiețel s-a născut cu o coadă umană „adevărată” de 12 centimetri, o situație extrem de rară, cu doar 40 de cazuri raportate în literatura științifică. Noul caz este descris în Journal of Pediatric Case Reports.

Păstrat anonim în raport

Băiatul, care a fost păstrat anonim în raport, s-a născut prematur, dar fără alte complicații. La examinare, s-a constatat că avea icter și avea „un apendice fibroelastic rotunjit de aproximativ 4 centimetri în diametrul cel mai mare, susținut de un cordon fibros de 12 centimetri în regiunea lombo-sacrală paravertebrală stângă”, scriu medicii în raport. În termeni profani, o coadă.

Nou-născutul a fost examinat pentru alte posibile modificări sistemice, dintre care niciuna nu a fost confirmată în timpul unei ecografii. Vezi video aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel