Recomandările statelor europene pentru cetăţenii care călătoresc în Marea Britanie
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
EDL Birmingham protest
EDL Birmingham protest

Mai multe state europene le-au recomandat cetăţenilor lor care călătoresc în Marea Britanie să dea dovadă de prudenţă, în contextul violenţelor care afectează Londra de sâmbătă şi care s-au extins în mai multe oraşe, transmite Ministerul german al Afacerilor Externe i-a sfătuit pe cetăţenii germani "să se îndepărteze imediat de primele semne de violenţe şi să urmeze directivele forţelor de ordine".

Potrivit site-ului său, ministerul le cere de asemenea cetăţenilor să se informeze din presă cu privire la evoluţia situaţiei şi să-şi adapteze comportamentul..

Ministerul spaniol de Externe le-a recomandat de asemenea turiştilor şi rezidenţilor spanioli "să stea departe de mitinguri şi manifestaţii şi să sporească vigilenţa în cursul deplasărilor nocturne".

"Este de asemenea recomandat să se conformeze sfaturilor autorităţilor britanice, comunicate de presă", a adăugat Guvernul spaniol.

Parisul le recomandă cetăţenilor francezi din Marea Britanie să stea departe de mulţimi care se pot forma în centrele urbane "şi să dea dovadă de prudenţă extremă în timpul ieşirilor nocturne".

"Începând de la 6 august, violenţe şi jafuri în magazine s-au produs şi s-au repetat pe străzi comerciale din diferite cartiere populare ale Londrei. Violenţele s-au extins şi la alte cartiere ale capitalei, precum şi în alte oraşe (Birmingham, Liverpool, Bristol şi Nottingham)", precizează Ministerul francez de Externe, pe site-ul său.

În plus, Parisul aminteşte că "nivelul ameninţării teroriste este foarte ridicat în Marea Britanie" şi îşi reiterează recomandarea de "vigilenţă extremă în transporturile publice şi zonele turistice cele mai frecventate".

Autorităţile olandeze au făcut de asemenea apel la prudenţă. "Din cauza caracterului dificil de prevăzut al acestor incidente, (ministerul) emite o alertă pentru prudenţă. Cetăţenii trebuie să urmărească presa locală şi să stea la distanţă de mitinguri", a precizat Ministerul olandez de Externe pe site-ul său

"Întrucât nu este posibil de determinat amploarea violenţelor, cetăţenii naţionali sunt sfătuiţi să evite marile mulţimi şi să fie prudenţi seara", afirmă Secretariatul de Stat pentru Comunităţile portugheze, într-o notă publicată pe site-ul său.

Autorităţile portugheze recomandă de asemenea cetăţenilor "să urmeze toate instrucţiunile" forţelor de poliţie britanice.

Ministerul italian de Externe a înfiinţat marţi un număr de telefon pentru situaţii de urgenţă şi i-a îndemnat la prudenţă pe turiştii şi imigranţii italieni care se află atât la Londra, cât şi în alte oraşe britanice.

Consulatul Italiei, pe baza instrucţiunilor transmise de Unitatea de criză a Farnesina, a creat un număr de telefon care poate fi apelat în regim de urgenţă 24 de ore din 24, de către italieni aflaţi în dificultate.

Unitatea de criză a transmis, de asemenea, cetăţenilor italieni înscrişi pe site-ul www.dovesiamonelmondo.it, mesaje telefonice scrise în care îi îndeamnă la prudenţă şi le recomandă să evite noi eventuale mitinguri. Îndemnuri similare au apărut pe Facebook şi Twitter.

Primele violenţe au izbucnit sâmbătă la Londra, pe fondul unei manifestaţii care cerea dreptate după moartea unui bărbat de 29 de ani, Mark Duggan, împuşcat de poliţie la Tottenham, un cartier din nordul capitalei.

Violenţele s-au extins în mai multe oraşe din ţară, determinându-l pe premierul David Cameron să-şi întrerupă concediul. El s-a angajat să restabilească ordinea şi calmul după trei nopţi de violenţe soldate cu un mort, anunţând suplimentarea forţelor de poliţie.

Situaţia în Londra părea calmă marţi seara, violenţele afectând în special Manchester şi Birmingham.

Citeşte şi:

Marea Britanie: Sute de locuitori din Londra s-au organizat în grupuri de autoapărare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel