Recital de poezie cu Horațiu Mălăele și George Mihăiță
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu
WhatsApp
Muzeul Național al Literaturii Române vă invită vineri, 6 martie 2020, de la ora 17.00, în Sala Perpessicius a sediului din Str. Nicolae Crețulescu la un Recital de Poezie susținut de Horațiu Mălăele și George Mihăiță.

Horațiu Mălăele este binecunoscut publicului pentru iubirea pe care o are pentru poezie, cea românească în mod special. Actorul recunoștea că recită și în baie.

„Mi-ar plăcea să scriu poezii. Aș vrea să am răgaz să scriu. Iubesc poeții. Iubesc fragilitatea unei poezii în care viețuiește o mică idee. Ceva, un mecanism pe care nu-l vezi bine, dar știi că el există undeva, tumultuos. Iubesc mult Poezia, în special poezia lui Sorescu, poezia lui Nichita, oameni pe care i-am cunoscut și i-am iubit. Iubesc poezia lui Emil Brumaru. Îl iubesc pe Blaga, îl iubesc pe Eminescu. Sunt un romantic declarat”, mărturisește Horațiu Mălăele.

George Mihăiţă exercită o fascinaţie aproape magică asupra celor care vin să-i urmărească spectacolele, fie că vorbim de cele de pe scena Teatrului de Comedie, fie cele de poezie.

„Poezia este esențială de-a lungul acestui drum al actoriei. Cum aş vrea să rămân în memoria generaţiilor care vor veni? Măcar ca Dinică, aici în faţa Teatrului de Comedie. Aş vrea să se ştie că a fost odată un director care i-a iubit, aș vrea să știe că de la mine a plecat tot ce a însemnat fenomenul Salut. Adolescenţii au crescut, au ajuns studenţi, au ajuns iată tineri actori şi tineri regizori şi a fost o datorie a mea morală să mă ocup de ei, de creşterea lor şi să putem lăsa ceva în urmă. Că dacă nu lăsăm, e degeaba. Dacă nu cultivăm viitorul nu vom avea viitor în teatru”, sublinia și actorul George Mihăiță într-un interviu” anunță MNLR într-un comunicat.

Rezervări: [email protected], responsabil Gabriela Toma.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel