Recital de excepţie cu Valentin Şerban şi Daria Tudor la Sala Radio în această duminică
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Claudia Calotă
WhatsApp
În ajun de Ziua Îndrăgostiţilor, duminică, 12 februarie, de la ora 18.00, la Sala Radio, doi dintre cei mai aclamaţi tineri muzicieni români – violonistul Valentin Şerban – câştigător al Concursului Enescu – şi pianista Daria Tudor – aplaudată pe scenele din Germania – aduc publicului recitalul Violin in love, cu lucrări semnate de un legendar cuplu de muzicieni ai secolului al 19-lea, într-un proiect coprodus de ARTEXIM.

Muzica semnată de Robert Schumann şi Clara Schumann, în interpretarea violonistului Valentin Şerban şi a pianistei Daria Tudor va încânta publicul duminică, 12 februarie, de la ora 19, la Sala Radio din Capitală în cadrul recitalului Violin in love. Pornind de la o iubire de legendă, recitalul propune o sonată şi trei romanţe dedicate dragostei. Sonata nr. 2 pentru vioară și pian de Robert Schumann, compusă în ultimii ani ai vieții de muzicianul german, pe care compozitorul a interpretat-o în premieră chiar cu soția lui, Clara Schumann, la pian. Şi trei romanţe pentru vioară şi pian create de Clara Schumann în anul 1854, partituri care vorbesc despre talentul artistei nu doar în calitate de pianistă, ci şi de compozitoare.

În completare, muzicienii vor interpreta şi Sonata nr. 4 pentru vioară și pian de Ludwig van Beethoven, opus compus în 1801, la un an după ce Beethoven scrisese prima lui simfonie. Este perioada când se îndrăgostește de contesa Guicciardi, căreia avea să-i dedice apoi una dintre cele mai cunoscute sonate beethoveniene pentru pian: celebra Sonată a lunii, Op. 27 Nr. 2.

Biletele pot fi achiziţionate prin reţeaua www.iabilet.ro, la acest link.

Considerat de „un talent ieşit din comun”, violonistul Valentin Şerban (32 de ani) a atras atenția lumii muzicale românești și internaționale după ce a cucerit Premiul I la Concursul internațional „George Enescu”, ediția 2020-2021. Interpretarea sa din finala competiției, când a restituit publicului dificilul concert de Jean Sibelius, a rămas unul dintre cele mai emoționante momente din istoria concursului, Valentin luptând în același timp cu un diagnostic grav. Valentin Şerban concertează cu mare succes pe scenele din ţară şi din străinătate și este de anul acesta reprezentat de ARTEXIM.

Valentin Șerban

Daria Tudor (25 ani) a debutat în concert la doar 9 ani, alături de Orchestra de Cameră Radio din București. Este laureată a numeroase competiții naționale și internaționale și a susținut recitaluri și concerte pe mari scene, în special în Germania. În februarie 2015, Daria Tudor a fost acceptată la Universität der Künste Berlin. În prezent, își continuă studiile de master în pian solo, muzică de cameră și acompaniament de lied la aceeași universitate. În iunie 2019, Dariei i-a fost acordat Premiul pentru cel mai bun tânăr artist - Enlight Prize - în cadrul Festivalului Art of the Piano – Cincinnati, SUA.

Parte a proiectului Moştenitorii României muzicale, organizat de Radio România Muzical și Rotary Club Pipera, recitalul Violin in love face parte dintr-o serie mai amplă de evenimente muzicale la care Artexim se alătură în calitate de coproducător, şi care pun în valoare nume tinere de calitate ale muzicii clasice româneşti şi laureaţi ai Concursului Internaţional George Enescu, în programe muzicale atractive pentru publicul larg.

Despre Artexim

Artexim este o instituție subordonată Ministerului Culturii, membră a numeroase federații și asociații internaționale de profil. Organizează evenimente culturale de top din 1990: Festivalul Internațional George Enescu, Concursul Internațional George Enescu, Conferința Plenipotențiarilor ITUPP 2022, Orchestra Uniunii Europene, Forumul Internațional de Compoziție, Festivalul RadiRo şi asigurat managementul de evenimente cultural în cadrul manifestărilor organizate cu ocazia Președinției României la Consiliul European în 2019.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel