Data actualizării:
Data publicării:

Reciclarea în România. Daniel Zamfir, informație în premieră! „Am rămas surprinși“ / video

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto: Captură foto DCNews
Foto: Captură foto DCNews
Daniel Zamfir, senator din partea Partidului Social Democrat, a vorbit despre reciclare și reintroducerea pe piață a aparatelor electrocasnice defecte.

Senatorul PSD Daniel Zamfir a vorbit, în cadrul dezbaterii „Upgrade România - Cum creştem investiţiile verzi în economie“, despre compania Green Group care strânge PET-uri pentru a le recicla și despre perspectivele privitoare la reintroducerea pe piață a aparatelor electrocasnice defecte.

„Este în premieră ce vă spun acum! Am constatat ceva la cel mai mare reciclator de PET-uri din România și cel mai mare din Europa, Green Group de la Buzău, o companie extraordinară care nu poate să adune atâtea PET-uri de câte ar avea nevoie ca să recicleze. Noi am rămas surprinși să auzim că au importat PET-uri din Costa Rica pentru a recicla, pentru că în România nu a reușit să colecteze atâtea.

CITEȘTE ȘI      -      EXCLUSIV  Cum se face reducerea poluării în construcții. Teodora Dănilă (Head of ESG & Investor Relations Impact Developer & Contractor): Am setat un target! / video

Acolo am mai constatat un lucru. Sunt extrem de multe de echipamente electrice și electronice care trebuie reciclate. Practic trebuie dezmembrate. O mare parte dintre ele sunt funcționale (...). Peste 500 de tone sunt funcționale și pot fi reintroduse în circuitul economic. Ne-am gândit că putem reînvia practic acel sistem care era pe vremuri, când erau cooperativele. Acum, omul nu se mai duce să repare aparatul, că nu ai unde să-l repare. Am zis să dezvoltăm o industrie de reparații a acestor produse, care pot fi reintroduse în circuitul economic. Pot fi reintroduse chiar într-o economie socială, unde case de bătrâni, cămine de copii, spitale, ar avea nevoie de ele și ar putea fi folosite.

Cu ocazia asta rezolvăm 2 lucruri. Pe de o parte le introducem la un preț mult mai mic, iar pe de altă pate reînviem această industrie de reparații care înseamnă un plus pentru economie“, a punctat Daniel Zamfir, senator PSD, la dezbaterea „Upgrade România - Cum creştem investiţiile verzi în economie“.

CITEȘTE ȘI      -      EXCLUSIV  Economia circulară, reduceri de până la 90% la energie. Daniel Zamfir (PSD) a spus cum putem opri risipa / video

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel