Recep Tayyip Erdogan explică de ce Turcia își schimbă numele
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Recep Tayyip Erdogan explică de ce Turcia își schimbă numele
Recep Tayyip Erdogan explică de ce Turcia își schimbă numele
Recep Tayyip Erdogan a explicat de ce Turcia își va schimba numele.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunțat că țara nu se va mai numi Turcia, deoarece numele nu mai este „cel mai bun mod” de a reprezenta cultura și valorile poporului, potrivit Washington Examiner. Erdogan a lansat o declarație pe 3 decembrie în care anunța că țara sa va fi redenumită „Turkiye” în loc de Turcia, a informat TRT World News. Această denumire ar urma să fie folosită în corespondenţa oficială cu alte state sau instituții internaționale și pe toate produsele exportate.

„Ținta noastră este acum să reprezentăm experiența de mii de ani a statului și națiunii noastre în fiecare sector sub marca “Turkiye””, a transmis Erdogan într-un comunicat de presă.

„Made in Turkiye”

Directorul de Comunicare al Turciei, Fahrettin Altun, a postat un tweet în care a subliniat  că schimbarea numelui este „un alt pas important” care va „întări brandul turcesc”.

„Ca parte a acestui fapt, expresia „Made in Turkiye” în loc de „Made in Turkey” a început să fie folosită în produsele noastre de export”, se spune în declarație. „Ca urmare, produsele noastre, care reprezintă mândria țării noastre în comerțul internațional, sunt promovate și prezentate în restul lumii folosind brandul „Turkiye”.", a mai scris acesta.

„Scopul nostru este acum să reprezentăm experiența de mii de ani a statului și națiunii noastre în fiecare sector sub marca „Turkiye””, a mai spus Erdogan în declarația sa.

Se pare că numele turcesc al țării este „Turkiye”. Acest nume ar fi fost luat după ce a fost câștigată independența, în 1923. De-a lungul timpului au fost folosite mai multe nume, dar Turcia a fost folosită și adoptată de mai mulți. În plus, s-ar fi renunțat inițial la denumirea "Turkey" pentru a nu fi confundată cu un curcan, care se numește la fel. Turcia vrea să înregistreze noua denumire la ONU în săptămânile următoare, au declarat doi oficiali pentru Middle East Eye.

„Guvernul încă nu a stabilit momentul exact pentru schimbarea numelui, dar procesul este în desfășurare”, a declarat și un înalt oficial turc pentru MEE.

Turcia nu este prima țară care trece printr-o schimbare de nume. Țările de Jos au anunțat în 2019 că vor renunța la numele „Olanda”. Tot în 2019, Macedonia a votat pentru schimbarea numelui țării în „Republica Macedonia de Nord”, a informat New York Times.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel