Recensământ 2022. „Locul nașterii” în chestionarul de autorecenzare NU e cel pe care îl bănuiți
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Recensământ 2022. „Locul nașterii” în chestionarul de autorecenzare NU e cel pe care îl bănuiți / Foto: Pexels
Recensământ 2022. „Locul nașterii” în chestionarul de autorecenzare NU e cel pe care îl bănuiți / Foto: Pexels
Află în articol ce trebuie să scrii, de fapt, la secțiunea „locul nașterii” din chestionarul de autorecenzare.

Institutul Național de Statistică vine cu noi explicații privind completarea chestionarului pentru autorecenzare, care nu doar că dau peste cap chestionarele deja completate, dar și contrazic informațiile din rubrica „locul nașterii” de pe actele de identitate ale românilor, scrie Ziaul de Iași.

Într-o postare pe pagina oficială de Facebook, INS le explică românilor că locul nașterii care trebuie precizat în chestionarul online de autorecenzare nu este cel pe care îl știau ei, cel trecut și în actele de identitate, ci domiciliul mamei la momentul nașterii. Explicația a stârnit ironia internauților, dar și confuzie în rândul celor care au completat deja chestionarul trecând „greșit” locul nașterii.

Explicația INS

„La „Locul nașterii” vei lua în considerare locul de reședință al mamei la momentul nașterii tale și nu localitatea unde se afla maternitatea, dacă acestea sunt diferite. Mai exact, dacă mama persoanei recenzate locuia în Ploiești, dar nașterea a avut loc într-o maternitate din București, atunci locul nașterii va fi considerat Ploiești.

Atunci când locul nașterii nu mai corespunde cu reședința ta actuală și se află în altă localitate din țară, nu uita să completezi și câmpul privind "Localitatea componentă" sau "Satul", altfel nu se deschid întrebările următoare și nu se validează chestionarul.

Completarea chestionarului de recensământ se face ușor dacă întrebările și informațiile ajutătoare din dreptul lor sunt citite cu atenție. De aceea, e util să îți aloci recensământului un timp în care te poți concentra”, transmite INS.

Recensământ 2022. Autorecenzare: Câte înregistrări pot fi făcute pe o singură adresă de e-mail

Mărimea chestionarului diferă în funcție de numărul câmpurilor (întrebărilor) pre-completate ca urmare a extragerii prealabile a acestora din sursele administrative, precum și de situația demo-socio-economică a fiecărei persoane. Navigarea prin chestionarul de recensământ urmează anumite reguli, fiecare dintre noi trebuind să răspundem numai la întrebările corespunzătoare propriei situații demo-socio-economice. Așadar, timpul mediu de completare pentru o persoană poate să varieze între 4 și 14 minute.

Numărul de înregistrări pe o singură adresă de e-mail este nelimitat. Cel mai important aspect este ca adresa de e-mail să fie una validă, iar membrul gospodăriei care se ocupă de autorecenzare să aibă acces la respectiva adresă de e-mail. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel