RealitateaPlus: Traian Băsescu, internat cu AVC, în Franța
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
RealitateaPlus: Traian Băsescu, internat cu AVC, în Franța / Foto: Facebook Traian Băsescu
RealitateaPlus: Traian Băsescu, internat cu AVC, în Franța / Foto: Facebook Traian Băsescu
Traian Băsescu ar fi fost internat de urgență în Franța, potrivit surselor Realitatea Plus.

UPDATE: B1 TV zice că lui Traian Băsescu i s-a făcut rău, miercuri, la Bruxelles. Acum ar fi externat și se află acasă pentru recuperare. În urmă cu o săptămână a fost și într-un spital din București, cu probleme cu plămânii. Familia lui Traian Băsescu va reveni cu declarație, în scurt timp.

UPDATE: Fratele lui Traian Băsescu spune că nu ar fi vorba despre AVC. Antena 3 transmite că Eugen Tomac ar fi spus că a vorbit la telefon cu Traian Băsescu dimineaţă și că nu ştie nimic despre o stare de rău a fostului președinte.

UPDATE: Starea lui s-ar fi deteriorat brusc după ce ar fi aflat sentința definitivă, conform B1TV. În primă fază și-ar fi pierdut auzul, transmite sursa citată. Medicii din România ar fi constatat complicații la nivelul plămânilor.

UPDATE: DCNews a încercat să-l contacteze și pe fostul președinte, în urma negării care a venit cu privire la starea sa de sănătate, din partea Elenei Udrea, dar acesta are telefonul închis.

UPDATE: Elena Udrea a negat informația pentru Antena 3.

Fostul președinte Traian Băsescu s-ar afla internat într-un spital din Franța, transmite Realitatea Plus. Europarlamentar PMP, fostul președinte ar fi ajuns la o clinică din Paris, după ce ar fi suferit un AVC. Potrivit surselor citate, fostul președinte s-ar fi dus cu tensiune mare la un spital din București, iar apoi a fost diagnosticat cu accident vascular.

În aceste momente, potrivit acelorași surse, Traian Băsescu nu este într-o stare de sănătate deloc bună. Înainte să ajungă la Paris, el ar fi mers și la București, într-un spital, pentru a-și verifica starea de sănătate. Fostul președinte al României ar fi trebuit să plece luni la Bruxelles.

Acest incident s-a produs în contextul în care Traian Băsescu a primit un verdict definitiv în instanță, în această săptămână, care a stabilit că a colaborat cu securitatea.

Băsescu a anunțat că se duce la CEDO după ce ÎCCJ l-a declarat colaborator al Securității

Reamintim că Traian Băsescu a anunțat că va ataca această hotărâre la CEDO.

”Am luat nota de decizia ÎCCJ pe care nu o voi comenta public, asa cum am procedat de-a lungul întregului proces. Voi face demersurile legale la CEDO”, a transmis Traian Băsescu pe contul de Facebook.

Instanţa supremă a respins, ca nefondat, recursul formulat de fostul preşedinte, fiind menţinută decizia din 20 septembrie 2019 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti - instanţa de fond, prin care a fost admisă acţiunea CNSAS şi a decis că Traian Băsescu a fost colaborator al Securităţii.

”Respinge, ca fiind inadmisibilă excepţia de nelegalitate invocată de recurentul-pârât Băsescu Traian. Respinge, ca fiind nefondat, recursul, astfel cum a fost precizat la data de 5 noiembrie 2021, declarat de recurentul-pârât Băsescu Traian împotriva sentinţei nr. 471 din 20 septembrie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti - Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal. Admite cererea de intervenţie accesorie formulată de intervenientul Ciuvică Mugur-Cristian, în interesul intimatului-reclamant Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 23 martie 2022”, se precizează în hotărârea Înaltei Curţi. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel