Data publicării:
Realitatea TV a pierdut licența. Decizia CNA
CNA a discutat astăzi cererea de prelungire a valabilității licenței audiovizuale pentru Realitatea TV.
Membrii CNA au decis că legea nu permite continuarea activităţii postului.
"Noi am făcut tot ce se putea face ca să reparăm ceea ce au stricat alţii", au explicat reprezentanţii Realitatea Media prezenţi în faţa Consiliului, potrivit Mediafax.
"Realitatea va rămâne. Am condus câteva sute de oameni şi pot să vă spun cu certitudine că indiferent unde vom fi, vom fi Realitatea. Noi nu avem cum să umplem vidul legislativ din Legea Audio-vizualului", au pledat cei reprezentanţii companiei care au susţinut că din punctul lor de vedere planul de restructurare ar fi viabil.
Cristina Pocora, membru al CNA, a arătat că este vorba despre "o televiziune de ştiri importantă" şi că, "practic, neacordându-i licenţa, o închidem".
"Momentul mi se pare foarte delicat fiind în campanie electorală şi cred că este important să avem cât mai multe canale, cât mai multe voci", a afirmat membra CNA.
Reprezentanţii postului au susţinut că datoriile sunt suspendate pe perioada insolvenţei, răspunzând unei întrebări, dar Consiliul a constatat că nu există o decizie a instanţei sau a autorităţii fiscale care să arate acest lucru. "Datoriile erau iniţial 23 de milioane, acum sunt 10", a pledat reprezentantul Realitatea TV.
"Suntem într-o situaţie ingrată şi regretabilă. Existenţa acestui post în peisajul audio-vizual este în interesul public", a notat Răsvan Popescu care a arătat că licenţa ar putea fi prelungită în condiţiile în care instanţa urmează să se pronunţe în luna ianuarie.
"Dacă acordăm această licenţă nimeni nu va fi prejudiciat, toată lumea va avea de câştigat", s-a afirmat în discuţie, conform sursei citate.
"Eu aş vrea să fac abstracţie de certificatul fiscal. Eu aş vrea să fac abstracţie de ce spune legea, dar nu pot. Prejudiciate vor fi toate televiziunile care îşi plătesc datoriile şi nu au probleme", a răspuns Radu Herjeu, membru CNA.
Alexandru Kocsis-Cristea a arătat că trebuie "să apărăm interesul publicului şi să acordăm licenţa pe o perioadă de nouă ani".
"Trebuie să luăm act de neîndeplinirea condiţiilor legale", a explicat Orsolya-Eva Boros, care a admis faptul că este important să poată fi găsită o soluţie legală pentru că "această televiziune trebuie să rămână pe piaţă", dar că soluţia cu pricina nu s-a găsit încă.
Pentru prelungirea licenţei Realitatea TV au votat 4 dintre membrii, iar 6 au fost împotrivă. Consiliul emite decizii, instrucțiuni și recomandări, în prezența a cel puțin 8 membri și cu votul a cel puțin 6 membri.
Postul poate contesta decizia, dar a aceasta intră în vigoare miercuri seara, la 23.59.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News