Urmărește emisiunea live
Real Madrid şi Barcelona nu pot juca meciuri de campionat în afara Spaniei. Decizie a instanţei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Un tribunal din Madrid a decis că meciurile din Primera Division se pot disputa doar în interiorul ţării. 

Un tribunal din Madrid s-a pronunţat joi în favoarea Federaţiei spaniole de fotbal, care a fost în conflict cu Liga şi cu Javier Tebas din cauza relocării meciurilor din LaLiga în străinătate, scrie presa sportivă internaţională.

Hotărât de ani de zile să joace meciuri din La Liga în străinătate, şeful Ligii Spaniole de Fotbal a suferit un eşec după decizia tribunalului. În 2018, Tebas a făcut eforturi ca meciul dintre Girona şi FC Barcelona să aibă loc la Miami. Proiectul a căzut în cele din urmă, sub presiunea Federaţiei spaniole şi a preşedintelui acesteia, Luis Rubiales.

Însă Tebas nu s-a lăsat şi cazul a ajuns în instanţă, care a dat în final dreptate Federaţiei. Instanţa a respins recursul lui Tebas şi a interzis disputarea meciurilor din campionat în afara graniţelor ţării.

Tebas ar fi dorit să imite NBA şi NFL care organizează meciuri de baschet şi fotbal american în afara SUA.

În octombrie 2019, Liga Spaniolă a mai încercat să joace şi partida Villarreal - Atletico Madrid în Statele Unite, înainte ca o instanţă de judecată de la Madrid să dea şi atunci dreptate Federaţiei, scrie Agerpres.

Superliga "a murit"

"Super Liga a murit", a declarat fostul mare jucător portughez Luis Figo, câştigător al Balonului de Aur în anul 2000, în opinia căruia "este normal ca lumea fotbalului să fie împotriva acestei competiţii".

Consilier pentru UEFA, Figo a răspuns comunicatului emis marţi de Super Ligă, în care erau semnalate abuzuri ale forului fotbalistic european: "Super Liga a murit. (...) eu nu cred că există abuzuri. Liga Campionilor este un sistem care a fost construit acum 70 de ani şi care în mod logic va trebui să evolueze împreună cu societatea şi cu fotbalul. Mă surprinde că echipe care au fost în asociaţia cluburilor şi au aprobat noul format al Ligii Campionilor vin din spate pentru a face o nouă competiţie."

"UEFA nu este împotriva niciunei echipe, fiindcă nimeni nu le-a exclus pe acele echipe din competiţii. Au optat pentru o competiţie de care beneficiază doar 20 de echipe şi este logic ca celelalte, şi lumea fotbalului în general, să fie împotriva acestei situaţii", a spus Figo, aflat la Madrid cu ocazia unei ceremonii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel