Data actualizării:
Data publicării:

Real Madrid - Manchester City, semifinale Liga Campionilor. Vinicius Junior și De Bruyne au marcat goluri fabuloase / Rezultat - Video

Autor: Andrei Itu | Categorie: Sport
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Real Madrid a terminat la egalitate cu Manchester City, 1-1 (1-0), marţi seara, pe Stadionul ''Santiago Bernabeu'', în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor la fotbal. 

Deţinătoarea trofeului a deschis scorul prin brazilianul Vinicius Junior (36), echipa antrenată de Pep Guardiola egalând după pauză prin belgianul Kevin De Bruyne (67).

City a prima repriză, pe care a încheiat-o cu o posesie de 68%, faţă de doar cele 32 de procente ale gazdelor. Courtois a fost pus la încercare mai întâi de conaţionalul său De Bruyne (8), apoi de Rodri (14), dar a fost la post de fiecare dată. În plină dominare a echipei engleze, Real a reuşit să deschidă scorul: Camavinga a avut o cursă pe partea stângă, i-a pasat lui Vinicius Junior, iar aceasta a marcat cu un şut la păianjen de la distanţă (36).

Echipa pregătită de Ancelotti a fost mai insistentă după pauză, iar Stones l-a blocat providenţial pe Benzema (50). Apoi a fost rândul lui Alaba să se opună unui şut al lui Haaland (55), la poarta cealaltă. Manchester City a restabilit egalitatea în min. 67, când De Bruyne a marcat cu o torpilă din marginea careului, la mingea aşezată de Gundogan. Real Madrid a căutat golul victoriei pe final, dar nu a reuşit, portarul brazilian Ederson opunându-se în două situaţii foarte bune pentru blancos, la lovitura de cap a lui Benzema (78) şi la racheta expediată de Tchouameni (90). Real a marcat în fiecare din ultimele sale 14 meciuri jucate acasă contra cluburilor engleze în Champions League, notează Agerpres.

Cele două echipe s-au întâlnit şi în semifinalele ediţiei trecute, Real câştigând dubla cu scorul general de 6-5. Echipa spaniolă vizează a 18-a sa finală în Liga Campionilor/Cupa Campionilor Europeni (14 trofee câştigate). Benzema a jucat meciul său cu numărul 151 în Champions League, fiind al patrulea în ierarhia all-time a competiţiei, la egalitate cu Xavi. Cristiano Ronaldo are cele mai multe apariţii (183), urmat de Iker Casillas (177) şi Lionel Messi (163).

Pentru Ancelotti a fost meciul cu numărul 190 în Liga Campionilor, egalându-l pe antrenorul cu cele mai multe meciuri în competiţie, Sir Alex Ferguson. Manşa secundă se va juca la Manchester, pe 17 mai. Real Madrid - Manchester City 1-1 (1-0) Au marcat: Vinicius Junior (36), respectiv Kevin De Bruyne (67). Madrid, Stadion Santiago Bernabeu Liga Campionilor - semifinale (tur).

VIDEO

Youtube video image

Echipele de start:

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Rudiger, Alaba, Camavinga – Valverde, Kroos, Modric – Rodrygo, Benzema, Vinicius Junior

Rezerve: Lunin, Luis Lopez, Vallejo, Nacho, Hazard, Asensio, Odriozola, Vazquez, Tchouamni, Ceballos, Mariano Diaz

Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Ruben Dias, Akanji – De Bruyne, Gundogan, Rodri – Bernardo Silva, Haaland, Grealish

Rezerve: Ortega, Carson, Phillips, Laporte, Alvarez, Sergio Gomez, Mahrez, Foden, Palmer, Lewis

După ce au câștigat cinci meciuri consecutive, Manchester City a învins recent Leeds cu 2-1 în Premier League. Real Madrid a câștigat finala Copa del Rey, tot cu 2-1, dar a pierdut ultimul meci de campionat, 0-2, în fața celor de la Real Sociedad.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel