Real Madrid - FC Barcelona, episodul 250 în ”El Clasico”. Confruntare pentru primul loc în La Liga - Rezultat final
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Real Madrid - FC Barcelona. Echipele de start din ”El Clasico”
Real Madrid - FC Barcelona. Echipele de start din ”El Clasico”
Real Madrid a învins-o pe FC Barcelona cu scorul de 3-1, duminică, pe ''Santiago Bernabeu'', în cel de-al 250-lea episod din ''El Clasico'', în etapa a noua a campionatului de fotbal al Spaniei.

Benzema, cu o zi înainte de decernarea Balonului de Aur, la care este mare favorit, a deschis scorul în min. 12 pentru madrileni, după care Fede Valverde a dublat avantajul campioanei Europei (36).

Barca a marcat golul de onoare pe final, prin Ferran Torres (83), însă Rodrygo a închis tabela, din penalty (90+1).

Robert Lewandowski a ratat o mare ocazie de egalare în min. 25. După acest succes, Real Madrid a preluat şefia clasamentului, având trei puncte avans faţă de marea sa rivală, care primise doar un gol în primele sale opt meciuri din La Liga.

Catalanii au suferit primul lor eşec în acest campionat. Real a câştigat şase din ultimele şapte episoade din Clasico în toate competiţiile, mai multe decât reuşite în precedentele 18 dueluri.

În faţa a 62.876 de spectatori au evoluat echipele:

Real Madrid: Lunin - Dani Carvajal (Rudiger, 88), Eder Militao, Alaba, Ferland Mendy - Tchouameni, Kroos, Modric (Camavinga, 78) - Fede Valverde, Benzema (Marco Asensio, 88), Vinicius Junior (Rodrygo, 85).

FC Barcelona: ter Stegen - Sergi Roberto, Kounde, Eric García, Balde (Jordi Alba, 60) - Pedri (Kessie, 83), Busquets (Gavi, 60), Frenkie De Jong - Raphinha (Ferran Torres, 60), Lewandowski, Ousmane Dembele (Ansu Fati, 73). A arbitrat Jose María Sanchez Martinez. 

FC Barcelona: Preşedintele Joan Laporta are în continuare încredere în Xavi

Preşedintele clubului de fotbal FC Barcelona, Joan Laporta, a asigurat vineri că încrederea în antrenorul Xavi şi în jucători "este intactă", după remiza cu Inter Milano (3-3) în urma căreia echipa spaniolă este aproape de eliminarea din Liga Campionilor, transmite EFE.

Într-un interviu acordat Barca TV, Laporta a vorbit despre situaţia echipei după ultima decepţie din Europa, cu două zile înainte de meciul cu Real Madrid de pe Santiago Bernabeu. Potrivit lui, echipa care va pierde în El Clasico "va ieşi lovită".

"Nu mă aşteptam să fie aşa în acest moment al sezonului" în Liga Campionilor, a recunoscut Laporta, care i-a îndemnat pe jucători să se concentreze pe La Liga înainte de meciul din 26 octombrie cu Bayern Munchen de pe Camp Nou. Preşedintele Barcei are însă în continuare "încredere" în echipă şi în staff-ul tehnic: "Este o echipă în construcţie şi trebuie făcute ajustări. Este intactă încrederea în Xavi şi în jucători, care sunt foarte buni".

În acest sens, a insistat ca proiectul lui Xavi "va progresa" şi "va avea mare succes" în viitor.

Laporta a dezvăluit o scenă pe care a trăit-o cu Xavi după meciul cu Inter: "De obicei cobor la vestiar, l-am văzut trist, atins şi rănit şi asta m-a afectat şi pe mine. L-am văzut atins, dar Xavi are meritul că este imediat pozitiv atunci când este o situaţie complicată".

Din acest motiv, Laporta s-a arătat optimist în perspectiva meciului de duminica viitoare cu Real Madrid în care speră ca jucătorii să-şi revină după semieşecul cu Inter. "Pentru această echipă este o mare ocazie să arate ce poate", a spus oficialul, care nu exclude întăriri în mercato de iarnă.

Barcelona este lider în La Liga, cu 22 de puncte după 8 etape, cu golaveraj mai bun decât a doua clasată, Real Madrid.

Real Madrid şi Emirates şi-au prelungit parteneriatul până în 2026

Clubul Real Madrid a anunţat vineri prelungirea parteneriatului cu compania aeriană arabă Emirates, cu sigla prezentă pe tricourile sale până în 2026, acord care îi va aduce anual 70 de milioane de euro, conform EFE.

Logo-ul Fly Emirates a fost prezent pe tricoul lui Real Madrid din sezonul 2013-14, când compania aeriană a plătit 27 de milioane de euro plus bonusuri. Aproape zece ani mai târziu, această cifră s-a triplat şi este acum cea mai mare sponsorizare pe tricou din Europa. Campioana Europei poate încasa bonusuri de încă şapte milioane de euro, în funcţie de performanţele înregistrate.

Colaborarea dintre cele două părţi a început încă din 2011, iar de atunci Real Madrid a obţinut 22 de trofee.

Actualul contract de sponsorizare urma să expire în vara anului 2023.

Cinci trofee Champions League au fost cucerite de Real Madrid cu sigla Fly Emirates pe tricou.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel