Real Madrid, cu un pas în sferturile Ligii Campionilor, după ce a zdrobit-o pe Liverpool cu 5-2 / Vezi golurile
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Emoții pentru Karim Benzema. De ce ratează câştigătorul Balonului de Aur 2022 un nou meci al lui Real Madrid, cu două săptămâni înaintea CM 2022
Emoții pentru Karim Benzema. De ce ratează câştigătorul Balonului de Aur 2022 un nou meci al lui Real Madrid, cu două săptămâni înaintea CM 2022
Real Madrid a făcut un pas mare spre sferturile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, după ce a zdrobit-o pe Liverpool cu 5-2 (2-2), marţi seara, pe Anfield, într-un meci din prima manşă a optimilor. 

Liverpool a condus cu 2-0 după un sfert de oră, dar campioana en titre a reuşit o remontada epică, marcând de cinci ori într-o reeditare a finalei competiţiei de anul trecut, cu arbitrul român Istvan Kovacs la centru.

Darwin Nunez (4) şi Mohamed Salah (14) au marcat pentru cormorani, iar golurile oaspeţilor au fost reuşite de Vinicius Junior (21, 36), Eder Militao (47) şi Karim Benzema (55, 67). Echipa antrenată de Jurgen Klopp a început în trombă şi a deschis scorul după patru minute, prin uruguayanul Nunez, care a reluat spectaculos cu călcâiul centrarea lui Salah, surprinzându-l pe Courtois.

Gazdele au ratat apoi o situaţie mare de gol prin Salah (12), dar au reuşit să se desprindă două minute mai târziu, când atacantul egiptean a profitat de o gafă de proporţii a portarului Courtois şi a marcat simplu.

Real Madrid a dovedit că este o echipă mare şi nu a acuzat şocul primirii celor două goluri în mai puţin de un sfert de oră, reuşind să revină rapid pe tabelă. Vinicius Junior a marcat primul gol al madrilenilor (21), cu un şut cu efect a colţul lung. Liverpool a mai ratat o ocazie mare, Salah şi Nunez fiind blocaţi în careu de Dani Carvajal şi Eder Militao (25).

Şi portarul brazilian Alisson Becker s-a opus golului în partea cealaltă a terenului, respingând şutul expediat de conaţionalul Vinicius Junior (35), care a încercat să repede execuţia de la primul gol. Şi Real Madrid a marcat golul al doilea după o greşeală imensă de portar (36), Alisson degajând direct în Vinicius Junior, de unde mingea a intrat în poartă.

Vinicius a marcat contra lui Liverpool în trei sezoane consecutive, în sferturile ediţiei 2020/21, în finala sezonului 2021/22 şi acum în optimile ediţiei 2022/23. Real Madrid a ieşit montată de la cabine şi a marcat de două ori în decurs de zece minute. Modric a executat o lovitură din lateral stânga, iar Eder Militao a venit nemarcat la colţul scurt, plasând perfect o lovitură de cap (47). Benzema a înscris cu şansă în min. 55, şutul său fără intensitate şi precizie fiind deviat decisiv în propria poartă de Joe Gomez (55).

Ultimul gol al meciului a fost înscris tot de Benzema, câştigătorul Balonului de Aur punctând simplu la capătul unui contraatac, din pasa lui Vinicius Junior (67). Până la final Real a jucat economicos, iar Liverpool s-a zbătut să mai înscrie măcar o dată, fără succes însă.

VIDEO

Liverpool nu primise mai mult de trei goluri într-un meci pe teren propriu în cupele europene până acum. Manşa secundă se va juca în data de 15 martie, pe Stadionul Santiago Bernabeu.

Pe Anfield, în faţa a 52.377 spectatori, au evoluat formaţiile: Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Joe Gomez (Matip, 73), van Dijk, A. Robertson - St. Bajcetic (H. Elliott, 85), Fabinho, J. Henderson (căpitan; Milner, 73) - Salah, Gakpo (Roberto Firmino, 64), D. Nunez (Diogo Jota, 64).

Antrenor: Jurgen Klopp. Real Madrid: Courtois - Dani Carvajal, Eder Militao, Rudiger, Alaba (Nacho Fernandez, 27) - Fede Valverde, Camavinga, Modric (Kroos, 87) - Rodrygo (Dani Ceballos, 81), Benzema (căpitan; Marco Asensio, 87), Vinicius Junior. Antrenor: Carlo Ancelotti. Arbitru: Istvan Kovacs; arbitri asistenţi: Vasile Florin Marinescu, Ovidiu Artene; al patrulea oficial: Horaţiu Feşnic (toţi din România).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel