Reactoare 3 și 4 centrală nucleară Cernavodă. China, reluare parteneriat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Ministrul Energiei, Toma Petcu a declarat în exclusivitate pentru DCNews că există șanse foarte mari ca negocierile cu partenerii chinezi pentru construcția reactoarelor trei și patru de la Cernavodă să fie reluate. 

În acest sens există deja un memorandum la Guvern, care are șanse foarte mari să fie aprobat. 

"Avem în continuare discuții cu partenerii chinezi, am făcut și memorandum în acest sens pe care îl avem în circuit și se va aproba în Guvern pentru aprobarea negocierilor. Suntem la nivelul unor detalii tehnice care țin foarte mult și de strategia după ce această societate mixtă va fi înființată și va funcționa. Sunt lucruri care țin de negocierea între cele două state. Noi spunem cu ce aport venim și ce aducem în această societate, dumnealor la fel, cu ce infuzie de capital vor veni. Căutăm soluții pentru diferența de bani de care avem nevoie ca să putem finanța acest proiect," a declarat ministrul Energiei, Toma Petcu la interviurile DCNews Live. 

Totodată, ministrul Energiei spune că realizarea celor două reactoare reprezintă un pas foarte important pentru asigurarea independenței energetice a României.  

"Este un lucru pe care ni-l dorim, să închidem nu doar la nivel de negociere, ci și la nivelul de demarare al acestei investiții, pentru că independența energetică a României este foarte importantă și dacă vom reuși să dublăm capacitățile prin reactoarele 3 și 4 va fi un pas înainte. Eu vreau ca acest mixt bogat pe care îl are România de producere a energiei electrice să-l menținem și în anii următori și să-l dezvoltăm pe fiecare componentă în parte," a completat Toma Petcu.

Vezi răspunsul complet de la minutul 18:40:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel