Urmărește emisiunea live
Reacții la demisiile din PDL: Să-i legăm de zidurile din Modrogan?
Data publicării:
Autor: ana
WhatsApp
pdl-modrogan
pdl-modrogan

Lideri ai PDL, precum Sulfina Barbu, Gheorghe Flutur și Ioan Oltean, au criticat dur cele două demisii din partid, anunțate miercuri, respectiv cea a lui Valerian Vreme și cea a lui Gabriel Berca. Cei trei democrat-liberali le reproșează demisionarilor că au decis să părăsească PDL, acum când partidul este în Opoziție și este mult de muncă, deși "au profitat din plin de avantaje din partea lui.

"Regret că Valerian Vreme a plecat din PDL exact când era nevoie de el la reconstrucţia partidului. Consier că Valerian Vreme s-a speriat că este foarte mult de muncă. Tot Valerian Vreme a spus că organizaţia de Bacău a fost lăsată de domnul Berca într-o situaţie financiară dificilă, cred că asta l-a speriat pe domnul Vreme. Consider că avea datoria să facă acest efort din moment ce partidul l-a promovat în funcţia de ministru. Dar sunt colegi care stau confortabil când sunt promovaţi în funcţii publice şi mai puţin confortabil când trebuie să facă un efort pentru a sprijini partidul", a declarat vicepreşedintele PDL, Sulfina Barbu, pentru Mediafax.

"În legătură cu domnul Berca, nu am ce să comentez. Fiind consilier prezidenţial, nu avea cum să activeze în PDL. Dânsul şi-a ales acest drum în momentul în care a acceptat funcţia de consilier prezidenţial", a mai spus Sulfina Barbu.

În legătură cu același subiect, secretarul general al democrat-liberalilor, Gheorghe Flutur a arătat că în PDL, acum se dă testul de fidelitate: "PDL este în plin proces de reconstrucţie internă. Am stabilit reorganizarea partidului de jos în sus, cu calendar săptămânal de refacere a organizaţiilor", a afirmat Flutur, fără a dori să comenteze declaraţia consilierului prezidenţial Gabriel Berca privind numirea unei conduceri interimare la PDL Bacău "la înţelegere cu USL".

"Dacă alţii au alte opţiuni, e treaba lor. În opoziţie nu este uşor. În opoziţie e greu, dar testul de fidelitate faţă de partid acum se dă", a mai adăugat secretarul general al PDL.

Nici vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Ioan Oltean, nu este foarte încântat de modul în care foștii săi colegi de partid au ales să-și arate recunoștința față de ceea ce a făcut PDL pentru ei, atunci când era partidul de guvernământ.

"Să-i legăm de sediul partidului? Vor să plece, pleacă. Oamenii ăștia care au beneficiat de atâtea avantaje din partea partidului ...și domnul Vreme a fost ministru! Dacă ei cred că așa mulțumesc partidului... Nu există argumente care să justifice plecarea din partid, nici a lui Vreme, nici a oricărui altuia. Dar dacă oamenii pleacă, dacă așa cred ei de cuviință că se pot revanșa față de partid, să plece! Nu poți să-i legi de zidurile din Modrogan, de copacii de acolo", a subliniat Oltean pentru ziare.com.

Deputatul Valerian Vreme a anunțat, miercuri, că a demisionat din PDL pentru că nu se mai regăseşte în actualele demersuri pe care le face conducerea partidului şi va activa ca parlamentar independent până va adera la alt partid.

Fostul ministru al Administraţiei şi Internelor în Guvernul Ungureanu și actual consilier prezidenţial, Gabriel Berca, a demisionat, miercuri, “de tot” din PDL, acesta susținând că nu poate să accepte “blatul care se face la organizaţia Bacău, cu ştirea lui Gheorghe Flutur”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel