Data publicării:

Reacţii în cazul femeii cu 1000 lei pensie după 31 ani de muncă. Val Vâlcu, ironie: Trebuie să trăiască până-n 2026 când se închide PNRR-ul şi va fi gata digitalizarea. Încă suntem cu creionul chimic!

Autor: Liana Ganea | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Freepik *imagine cu rol ilustrativ
Foto: Freepik *imagine cu rol ilustrativ
După ce cazul femeii care a cotizat la stat timp de 31 de ani pentru o pensie de doar 1000 lei a ajuns în online, au început să curgă reacţii fel de fel. Mai în glumă, mai în serios, Val Vâlcu are câteva propuneri pentru acoperirea deficitului bugetar.

O femeie din România, încasează o pensie de 1.000 de lei, după ce a muncit 31 de ani. Cazul său a ajuns viral pe un grup de Facebook, iar comentariile din partea internauților nu au întârziat să apară. "Este normal ca o persoană cu 31 de ani de muncă, cu salariul minim pe economie, ce-i drept, să iasă la pensie cu 1000 de lei? A fost la Casa de Pensii crezând că e o greșeală și i s-a zis că a ieșit cu această pensie pentru că a avut salariul minim. Credeți că dacă îi dă în judecată are șanse să obțină mai mult? Mi se pare bătaie de joc ca după atâția ani de muncă sa ia atât pensie. Mai bine stăm pe ajutoare sociale.Mulțumesc", este anunțul făcut pe Facebook.

Nu doar în social media au apărut reacţii, ci şi în platoul România TV, acolo unde a fost prezent şi jurnalistul Val Vâlcu care a venit cu următoarele soluţii:

"Aceşti oameni trebuie să trăiască până în 2026 când se închide PNRR-ul şi, deci, digitalizarea ar trebui să fie efectuată. Dacă nu se încheie digitalizarea până în 2026, salariile şi pensiile celor care au lucrat la MIPE (Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene) unde sunt vreo 2500 de funcţionari, să fie date celor care sunt defavorizaţi. Să stea ei cu 1000 de lei pensie! Trebuie să existe şi consecinţe pentru funcţionarii care nu îşi fac treaba! Dacă ai 99,9% extragere de fonduri europene, 0,01% să le fie inputat! Dacă ai, cum e în cazul nostru, vreo 7-9 miliarde, din salariile şi pensiile lor să acoperim deficite. Şi primarii, şi cine nu şi-a făcut treaba, autorităţile locale, centrale, ministerele... toţi să răspundă! Că-s 1,2 milioane, dublu faţă de perioada lui Ceauşescu!

Şi, între timp, s-a inventat calculatorul! Primul loc unde a fost folosit computerul în administraţie a fost pentru pensii. După 30 şi ceva de ani de la revoluţie şi vreo 60 de ani de când era accesibilă tehnica de calcul, noi stăm acum cu creionul chimic!" a comentat Val Vâlcu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel