Reacții dure ale liberalilor din teritoriu la gesturile lui Tăriceanu
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp

Liberalii din teritoriu au reacționat la gesturile lui Călin Popescu Tăriceanu de miercuri. Fostul premier a declarat că decizia de rupere a USL a fost luată pe baza unor afirmații false, unor afirmații greșite care au fost furnizate colegilor mei și care au fost induși în eroare.

"Nu poate avea sprijinul PNL"

Președintele PNL Cluj, Horea Uioreanu, a declarat: "Sunt surprins de anunțul făcut de domnul Tăriceanu, mă așteptam la mai mult din partea dânsului, având în vedere că a fost prezent la Delegația Permanentă de ieri. Un asemenea gest, de a încălca o decizie a partidului, nu poate avea sprijinul PNL. Atitudinea aceasta denotă că dumnealui dorește sub orice formă să fie la putere. Mă așteptam să lupte împreună cu noi, alături de colegii cu care a purtat nenumărate bătălii politice și în acest moment dificil. Delegația Permanentă a luat o decizie fermă de a ieși de la guvernare, care a fost luată cu majoritate de voturi. De la un fost președinte de partid, nu m-aș fi așteptat la astfel de gesturi care vin în contradicție cu hotărârile unui for de conducere al partidului".

"O ieșire în nume personal, nu în numele PNL"

Președintele PNL Sibiu, Mircea Cazan, a declarat că "În urma ieșirii publice a domnului Călin Popescu Tăriceanu, PNL Sibiu dezaprobă atitudinea domniei sale, aceasta fiind o ieșire în nume personal, nu în numele Partidului Național Liberal. Rămân surprins că un om cu experiența dânsului, fost prim-ministru, fost președinte de partid, a luat această atitudine împotriva PNL. Fac pe această cale un apel către toate filialele PNL din țară să ia atitudine împotriva demersului domnului Călin Popescu-Tăriceanu. Ca membrii ai unei organizații politice trebuie să respectăm statutul și hotărârile luate de conducerea partidului. Așadar, dezaprob cu fermitate o astfel de atitudine, de încălcare a deciziei luate de forul de conducere al Partidului Național Liberal în cadrul Delegației Permanente de ieri. Acest demers total neinspirat al domnului Tăriceanu nu poate avea sprijinul niciunei filiale a PNL".

PNL, demn, unitar, de maximă seriozitate

Președintele PNL Satu Mare, Ovidiu Silaghi, a declarat că gesturile lui Tăriceanu sunt surprinzătoare, chiar șocante.

"Primul l-a constituit erijarea în negociator din partea Partidului Național Liberal, în contextul lipsei unui mandat, cu dl Victor Ponta și USD, încălcându-se astfel decizia Delegației Permanente de ieri, de a părăsi coaliția de guvernare. Votul aproape unanim de ieri din Delegația Permanentă a evidențiat faptul că PNL nu mai dorea continuarea escaladării compromisurilor. În al doilea rând, mai surprinzător mi s-a părut faptul că dl Tăriceanu și-a dat demisia din Partidul Național Liberal, deși în urmă cu mai puțin de 24 de ore, domnia sa a exprimat public că nu va face acest lucru, indiferent de ce decizie va fi luată de către forul statutar întrunit marți, 25 februarie. Dorim să ne amintim de dl Călin Popescu Tăriceanu ca de un fost premier eficient al unei Românii prospere, și ca de un fost președinte PNL, care s-a opus cu stoicism planurilor diabolice ale lui Traian Băsescu. PNL a dovedit astăzi ca este un partid demn, unitar și că dă dovadă de maximă seriozitate pe scena politică românească", a declarat Silaghi.

"Tăriceanu are responsabilitatea de a respecta deciziile PNL"

Președintele PNL Maramureș, Ovidiu Nemeș, a declarat că "Tăriceanu are responsabilitatea de a respecta deciziile PNL, în calitate de fost președinte al partidului. Președintele PNL Maramureș, Ovidiu Nemeș, face un apel în numele organizației pe care o conduce, către domnul Călin Popescu Tăriceanu, să dea exemplu de demnitate politică și să arate că respectă valorile și principiile Partidului Național Liberal. Organizația județeană PNL Maramureș dezavuează strategia lui Călin Popescu Tăriceanu și nu este de acord cu apelul pe care liberalul l-a făcut, ca formațiunea să revină în USL. Călin Popescu Tăriceanu este un membru cu state vechi în Partidul Național Liberal, dar asta nu înseamnă că este în măsură să discute cu premierul Victor Ponta despre o revenire a PNL-ului în USL. Aseară, la Delegație, a fost un vot covârșitor care a arătat foarte clar că liberalii nu doresc să fie comandați, nu mai doresc să asiste la jocurile și la spectacolul pe care PSD-ul l-a pregătit alături de colegii din PC și UNPR. Călin Popescu Tăriceanu are o responsabilitate și anume aceea de a respecta deciziile partidului, în calitate de fost președinte al PNL".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel