Data publicării:

Reacția vedetelor prinse de polițiști drogate la volan. Comisarul Claudiu Costea: Rămânem și noi un pic stupefiați - Video

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Freepik @daniel-007
FOTO: Freepik @daniel-007
Comisarul Claudiu Costea de la Brigada Rutieră a vorbit despre persoanele celebre prinse drogate la volan, în cadrul emisiunii "Culisele Justiției" cu Laura Duță.

Comisarul Claudiu Costea de la Brigada Rutieră a fost invitatul Laurei Duță la emisiunea "Culisele Justiției", în care a vorbit despre mai multe teme interesante, printre care și ce este de făcut, în cazul unor comportamente deviante ale unor vedete drogate, prinse în trafic, dar care reprezintă un exemplu negativ pentru tinerii ce le urmăresc în spațiul online.

"Tinerii privesc la acești oameni, la comportamentul lor.."

"Îmi amintesc niște imagini, noaptea, cu niște polițiști de la Brigada Rutieră, care au observat un tânăr ce ieșea de la restaurant. Se cam clătina și a intrat în mașină să plece. Polițiștii au mers să îl oprească și să îi spună că ar trebui să ia un taxi, de exemplu. Eu voi spune, nu dumneavoastră, pentru că sunt dosare în cercetare și am văzut, din păcate, oameni care influențează public persoanele tinere, dacă mă gândesc la cântăreți și actori celebri, un chef celebru, o vedetă foarte cunoscută online. Aceștia au un foarte mare public online care se uită la ei, iar tinerii privesc la acești oameni și la comportamentul lor, prinși drogați la volan de polițiști.", a zis Laura Duță.

Atitudinea vedetelor prinse drogate și băute la volan

"Am văzut o vedetă care blocase o intersecție la Aviatori, București. Se vedea că nu mai știe ce se întâmpla cu domnia sa. Știți ce mă interesează de la aceste persoane celebre, care, repet, au un public, au fani care se gândesc că este ok să te droghezi și apoi să te urci la volan? Este funny. Copiii pot fi influențați de cei la care se uită și îi admiră, dar ce le-au spus aceste vedete colegilor dumneavoastră polițiști, cum s-au scuzat că s-au urcat astfel la volan?", a întrebat Laura Duță.

"Sunt chestiuni confidențiale, este greu să mă exprim acum. Unii au fost agresivi. Alții nu au fost agresivi, ci, pur și simplu, și-au asumat ce au făcut. Bineînțeles că unii au încercat să aibă o atitudine de respingere a acuzațiilor, să încerce să îngreuneze cumva lucrurile. Însă știți și dumneavoastră că, în cadrul unui proces penal există și drepturi și obligații pe care acea persoană le are. I se aduc la cunoștință, fie direct, fie prin intermediul apărătorului.", a zis comisarul Claudiu Costea.

"I-am tratat pe toți la fel"

"Pentru noi, acele persoane care au notorietate sunt ca orice alt conducător auto și i-am tratat pe toți la fel, fără nicio preferință sau să le oferim vreun privilegiu dacă, într-adevăr, au un nume în spațiul public. Am tratat lucrurile la fel, însă și noi poate că suntem un pic surprinși, pentru că lucrăm cu oamenii. Poate că fiecare polițist se așteaptă că de la persoana respectivă cunoscută, ce are urmăritori în spațiul public, să aibă o astfel de atitudine, dar rămânem și noi un pic stupefiați. E bine să învățăm din toate situațiile acestea.", a spus comisarul Claudiu Costea.

"Fiecare percepe lucrurile așa cum i se prezintă. Dacă, cei mici, generația în schimbare și un pic acaparată de Inteligența Artificială și de partea aceasta digitală, vor percepe diferit mesajul este greu..., așa că văd aici un rol major al părinților de a controla, a interveni, și mai departe la școală. Da, și noi polițiștii, care ajungem în școli, discutăm despre aceste subiecte.", a declarat comisarul Claudiu Costea.

"Drogurile sunt moarte, dependență, stigmatizare!"

"Ne permitem acolo, în sălile de clasă, să facem referire la aceste persoane influencer. Le spunem copiilor să aibă niște repere, să ia partea pozitivă a lucrurilor și pe cei care sunt un model, partea pozitivă. În sălile de clasă, în momentul când discutăm despre consumul de alcool sau de substanțe, reacția lor este clar de curiozitate, ciulesc urechile, și sunt foarte interesați, adresează întrebări.", a zis comisarul Claudiu Costea.

"Le explicăm că aceste substanțe din piață, la care ai acces destul de ușor, din nefericire, nu fac decât să le ruineze viața! Îi întrebăm să ne zică sinonime pentru droguri. Ei ne răspund că drogurile sunt moarte, dependență, stigmatizare! Ne surprind, într-un mod plăcut, și le-am spus să se gândească, tot timpul, că suntem alături de ei, că sunt părinții alături de ei, și să comunice dacă ar putea să ia contact cu așa-zisul dealer de droguri. Acesta este fenomenul cu care ne confruntăm și se reflectă în traficul rutier.", a încheiat comisarul Claudiu Costea de la Brigada Rutieră.

Vezi mai multe în video de mai jos:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel