Reacția USR după ce Iohannis le-a spus „crizatori”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto: Facebook Dan Barna
Foto: Facebook Dan Barna
Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu, a reacționat după ce președintele României, Klaus Iohannis, i-a numit „crizatori”. Și pe pagina oficială de Facebook a partidului a apărut un mesaj. 

Printr-o postare pe Facebook, purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu, a acuzat că "președintele i-a păcălit pe milioanele de români cărora le-a cerut votul ca să *îi scape de PSD*".

"Să spui că USR a blocat reformele în justiție, în administrație și în domeniul pensiilor, este o ticăloșie politică. Să spui că astăzi te apuci de treabă cu PSD, „cei care vor să fie alături de noi”, înseamnă că trădezi votul a milioane de români. USR a fost în stradă împotriva ticăloșiilor PSD-ului condus de Liviu Dragnea.", a continuat Ionuț Moșteanu.

Moșteanu a precizat, făcând referire la USR, că "ne-am luptat pentru o justiție curată și pentru o Românie europeană."

"Când am intrat la Guvernare, i-am avertizat de la început: s-a terminat cu combinațiile politice pe sub masă. Nu am acceptat să ne punem semnătura pe un tun de 50 miliarde de lei, mită pentru baroni. Și asta i-a deranjat. Nu am acceptat să le numim toți incompetenții în companiile de stat. Pentru asta ne-au numit „drulăi”.

Acum suntem numiți „crizatori”, iar PSD sunt cei cu care se pot face reforme. Asta e o deformare a realității.", a adăugat Moșteanu. 

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu, a spus apoi că "dacă e să vorbim de reforme, încerc să îi explic Președintelui Klaus Iohannis ce s-a întâmplat în România ultimelor luni. Pe scurt."

"Îi aduc aminte că, în justiție, Stelian Ion a fost demis tocmai că a refuzat să accepte ca numirile la DIICOT și DNA să se mai facă la mica înțelegere. Îi aduc aminte că, în administrație, profesioniștii numiți de USR, oameni cu cariere solide în mediul privat, au fost eliminați chiar a doua zi după ce USR a fost exclus de la guvernare. În locul lor au venit sinecurile de partid. Îi aduc aminte că, în domeniul pensiilor, chiar zilele trecute, USL-ul atât de drag Președintelui Klaus Iohannis a votat împotriva proiectului USR de eliminare a pensiilor speciale pentru primari. Dacă pentru asta suntem numiți „crizatori”, pentru că am vrut un stat reformat, îmi asum eticheta.", a conchis Moșteanu. 

USR: „Crizatorii” sunt Florin Cîțu, echipa câștigătoare și președintele Klaus Iohannis

La scurt timp, o reacție a apărut și pe pagina de Facebook USR PLUS.

"Ca să o spunem foarte franc: „crizatorii” sunt Florin Cîțu, echipa câștigătoare și președintele Klaus Iohannis.
- au dat afară din guvern miniștrii USR,
- au blocat reformele din Justiție,
- au lăsat Sănătatea fără bani atunci când trebuia să pregătim valul 4,
- au băgat 50 de miliarde de lei în buzunarele baronilor locali,
- refuză să susțină o majoritate politică de dreapta.
#RomaniiTrebuieSaStie", au transmis reprezentanții USR PLUS. 

Iohannis, despre USR: Ei sunt crizatorii

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat, joi, că a decis să-l desemneze pe Nicolae Ciucă pentru a forma un nou Guvern. Acesta a fost întrebat, vineri, ce șanse are guvernul să reziste și să facă reforme.

„Trebuie să se termine criza politică! Este o criză creată de unii care au vrut să arate cât de importanți sunt și nu au reușit să arate. Ca să o spun foarte franc! Pe de altă parte, acum am desemnat pe domnul Ciucă să formeze un guvern, să rezolve guvernul problemele românilor: pandemia, criza energetică, venirea iernii, și reformele. Eu mi-am asumat aceste reforme din 2014 și sunt, în continuare, hotărât să mă implic total ca să avem o reformă finalizată cu bine în justiție. Avem nevoie de o justiție independentă, corectă, dreaptă. Avem nevoie de schimbări! Avem nevoie de reformă în administrație, de reformă în domeniul pensiilor, în domeniul salarizării publice. (...) Coaliția care a guvernat până acum nu a reușit să rezolve aceste probleme, n-are rost să vă explic acum de ce nu au reușit, dar zilele trecute au cam arătat care au fost crizatorii. În loc să facă reforme, au produs crize. Aceasta este situația la noi”, a spus Klaus Iohannis de la Bruxelles.

„Trebuie să ne apucăm de treabă cu cei care vor să fie cu noi. Unde să căutăm majorități decât în Parlamentul României?! Cineva trebuie să guverneze și cineva trebuie să sprijine guvernul prin majorități. Acesta este calculul politic, este un calcul pe care l-am făcut pentru România și pentru români. Și așa se va întâmpla”, a mai spus Klaus Iohannis. (Știrea, AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel