Reacția unui polițist din Franța când a confundat un român cu un rus
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Sursă foto: Pexels (Kaique Rocha)
Sursă foto: Pexels (Kaique Rocha)
Dintotdeauna, „elitele” din Rusia au fost primite bine peste tot în lume. 

Jurnalistul Val Vâlcu a povestit o fază cu un prieten care fusese la Nisa și, pentru că a fost confundat cu un rus, a fost lăsat de Poliție să conducă puțin băut.

„Mi-a povestit un prieten că era prin Nisa, într-o iarnă, și era frig. Purta o căciulă rusească și l-au oprit polițiștii. Băuse la recepția de la firmă, fusese petrecerea companiei. Într-un exces de sinceritate, omul a recunoscut, într-o franceză mai stricată, că a băut. Iar polițiștii i-au zis: „Dar nu-i nimic! Mergeți! Circulați, circulați!” Polițiștii credeau că este rus! Era și cu o mașină așa mai mare și evident... cum să superi rusul?!...”, a povestit jurnalistul Val Vâlcu la emisiunea „Nod în papură”, difuzată pe DC News și DC News TV.

„Crezi că la noi reacția ar fi alta?!”, a zis Alfred Bulai.

VEZI ȘI: Taximetrist, fază tare cu un polițist. A rămas consternat când a văzut ce a făcut „omul legii”: Am luat actele, l-am înjurat și am plecat / video

Sociologul Alfred Bulai a povestit o fază tare, de noaptea minții, cu un șofer și un polițist pe șoselele din România. 

Un taximetrist a fost oprit de Poliție pentru că depășise, cu 15 km/h, viteza legală în localitate. În timp ce „omul legii” întocmea procesul verbal, pe lângă ei a trecut un șofer cu Jeep care conducea cu 200 km/h. Polițistul s-a făcut că nu-l vede. De ce? Pentru că, probabil, la volan putea fi o persoană sus-pusă, cu relații care nu „merita” deranjată și amendată. De ce polițistul să riște, la o adică, funcția sa?

„Mi-a povestit un taximetrist o fază tare. Mergea prin țară, cu un Logan, la rude și l-a oprit Poliția. Depășise viteza cu 15 km/h în localitate. În timp ce polițistul făcea procesul verbal, a trecut un șofer cu un Jeep. 200 km/h să fi avut. Șoferul oprit a rămas consternat că polițistul nu a zis nimic când l-a văzut pe cel cu Jeep-ul cu 200 km/h. L-a întrebat dacă a văzut cu ce viteză a trecut șoferul. Polițistul a zis: „Păi cine se ia după ăla, că nici nu-l prindem”. În momentul acela, taximetristul a zis că l-a înjurat, i-a luat actele din mână și a plecat”, a zis sociologul Alfred Bulai.

„De fapt, când vezi unul care trece cu un Jeep, cu 200 km/h, te gândești dacă nu cumva la volan este cineva mai important decât funcția ta. Asta înseamnă personalizarea relațiilor în România în sensul că te gândești că poate nu e bine să-l oprești fix pe șoferul ăla...”, a mai spus profesorul Alfred Bulai la emisiunea „Nod în papură” de la DC News și DC News TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel