Reacția Rusiei, după ce Maia Sandu a denunțat un plan al Kremlinului de a înlătura conducerea de la Chișinău
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Reacția Rusiei, după ce Maia Sandu a denunțat un plan al Kremlinului de a înlătura conducerea de la Chișinău / Foto: Facebook Maia Sandu
Reacția Rusiei, după ce Maia Sandu a denunțat un plan al Kremlinului de a înlătura conducerea de la Chișinău / Foto: Facebook Maia Sandu
Rusia a reacționat după ce Maia Sandu a denunțat un plan al Kremlinului de a înlătura conducerea de la Chișinău.

Ministerul rus de Externe a calificat acuzațiile Moldovei potrivit cărora Moscova ar fi intenționat să schimbe puterea de la Chișinău, absolut nefondate. Acest lucru a fost raportat de serviciul de presă al Ministerului de Externe, scrie lenta.ru.

"Am fost atenți declarației președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, din 13 februarie, potrivit căreia departamentele moldovenești „au confirmat” informațiile regimului de la Kiev despre existența „planului Rusiei de destabilizare a situației din Moldova”. Asemenea acuzații sunt complet nefondate", se arată în declarație.

VEZI ȘI: Planul Rusiei de a înlătura conducerea de la Chișinău ar fi implicat diversioniști din Serbia. Totul trebuia să se întâmple la un meci de fotbal

Rusia lansează acuzații la adresa Ucrainei și Occidentului



Ministerul de Externe al Rusiei a menționat că scopul Ucrainei, "care a răspândit dezinformarea cu privire la planul rus de destabilizare a Moldovei", este să atragă Chișinăul într-o confruntare dură cu Moscova. Autoritățile moldovenești, la rândul lor, "au confirmat dorința de a distrage atenția cetățenilor republicii de la problemele interne".

"Respingem cu hotărâre insinuările cu privire la presupusa dorință a Rusiei de a „submina” situația din Republica Moldova", a spus Ministerul de Externe într-un comunicat. Departamentul a adăugat că Moscova nu se amestecă în afacerile interne ale Moldovei, "spre deosebire de țările occidentale și Ucraina"

Anterior, Președintele Republicii Moldova Maia Sandu a declarat că Kievul a predat documente care detaliază modul în care Rusia intenționează să implementeze planul de schimbare a puterii. Printre cei care trebuiau să facă acest lucru se numărau cetățeni nemulțumiți ai republicii care participau la acțiuni antiguvernamentale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel