Reacția Antenei 1 după scandalul izbucnit recent la postul TV
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

La începutul săptămânii, în presa din Italia au apărut mai multe articole care tratau pe larg un subiect care a ținut și în România prima pagină a ziarelor.

La scurt timp după ce Paolo Lagana s-a plâns în presa italiană că a fost jignit de către juratul Cheloo, pe motiv că este homosexual, și că acest aspect ar fi dus la eliminarea lui din concurs, Antena Group a ținut să-și exprime punctul de vedere cu privire la acest caz.

VEZI ȘI: România, acuzată dur în presa internațională. Vezi de ce 

“Antena Group dorește să aducă următoarele precizări, privind articolele apărute în presă pe baza afirmațiilor concurentului Paolo Lagana, referitoare la adresa show-ului X Factor și a juraților emisiunii:

Antena Group își face cunoscută poziția de susținere fără niciun fel de rezerve a principiului egalităţii între cetăţeni, al excluderii privilegiilor şi discriminării, așa cum este acesta enunțat de Constituție, convenții și legi.

Emisiunea X Factor reprezintă un spectacol de televiziune desfășurat în scopul de a promova talentul și de a da posibilitatea participanților de a-și pune în valoare calitățile, fiind exclus orice criteriu discriminatoriu în alegerea participanților sau a câștigătorului. În acest sens, domnul Paolo Lagana a fost selectat în concurs mulțumită prestației artistice, fără a fi luată în considerare în vreun fel, pozitiv sau negativ, orientarea lui sexuală, cu toate că a exprimat-o, în mod evident, încă de la faza preselecțiilor. Antena Group dorește să precizeze încă o dată că singurul criteriu de selecție a concurenților în cadrul programului X FACTOR îl reprezintă prestația artistică.

Afirmațiile exprimate de juratul X Factor, domnul Cătălin Ștefan Ion, în timpul emisiunii, sunt în deplină concordanță cu formatul emisiunii și au privit exclusiv evoluția artistică a domnului Paolo Lagana, și nu orientarea lui sexuală. Asocierea criticii dure exprimate de dl. Cătălin Ștefan Ion cu orientarea sexuală a domnului Paolo Lagana a fost absolut nedorită, dar și nereală.

Totodată, Antena Group exprimă întreagă susținere atât față de echipa de producție X Factor, cât și față de jurații care fac parte din acest show. Dezavuăm maniera neprofesionistă în care concurentul Paolo Lagana dorește să-și facă notorietate, folosindu-se de reprezentativitatea celei mai puternice stații de divertisment din România și a celui mai puternic show de talente difuzat de catre Antena 1.

În cazul în care Paolo Lagana nu încetează imediat criticile nefondate și denigratoare atât la adresa televiziunii Antena 1, cât și la adresa show-ului și juraților X Factor, ne vedem nevoiți să-l acționăm în instanță pentru prejudiciile de imagine aduse”, scrie RadardeMedia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel