Reacția lui Geoană după ce Ponta l-a scos de pe lista scurtă a PSD
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Mircea Geoană a declarat că Sorin Oprescu este o non-soluție pentru PSD în vederea prezidențialelor și a avertizat că orice persoană din afara partidului se va lovi de candidatura sa.

"Îmi este greu să înțeleg cum este posibil să incluzi pe vreo listă pe cineva care a candidat în 2009, încercând să rupă din voturile noastre și ale mele, și ale PSD-ului, și ale țării și care a obținut 3% și să nu incluzi pe orice formă de evaluare pe cineva care a câștigat 51% și care stă în fața dvs. Este o fractură logică într-o astfel de evaluare", a declarat Geoană, cu referire la primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

Mircea Geoană a făcut aceste declarații, luni seară, la Realitatea Tv, după ce Victor Ponta, cu câteva minute în urmă, la România TV, a arătat că fostul ministru de Externe nu este pe lista scurtă a PSD pentru alegerile prezidențiale.

"Dacă va exista un candidat din afara partidului care va încerca să fie impus partidului nostru vă puteți baza, și oamenii se pot baza, pe candidatura mea în interiorul partidului, solicitând un vot membrilor noștri, 500.000 de pesediști și pesediste, votând, conform statutului, candidatul la președinția România. Sorin Oprescu este o non-soluție. Singura întrebare este dacă Ponta își dorește să candideze la Președinție sau nu.

Pe măsură ce asist la această șaradă, anunțăm candidatul după europarlamentare, acum anunțăm în septembrie, pe măsură ce văd listele astea cu geometrie variabilă: acum câteva luni era Geoană bine-merci pe listă, dar era și Tăriceanu și Isărescu și Oprescu, într-adevăr, azi mă aflu în fața unei situații...", a declarat Mircea Geoană.

Geoană le-a transmis grupurilor de interese din PSD să nu-l împingă pe Victor Ponta să candideze dacă acesta nu-și dorește.

Citește și: Ponta dezvăluie lista scurtă a PSD la prezidențiale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel