REȚETĂ DE PAȘTI. Cum prepari biscuiți "Ouă de Paști"
Pe masa de Paști, pe lângă preparatele tradiționale cum sunt pasca, cozonacul, drobul, ouăle roșii și alte bunătăți, puteți adăuga biscuiții fragezi "Ouă de Paști".
Ouăle de Paști, varianta biscuiți, se prepară simplu. Aveți nevoie de: 200 g făină, 20 g amidon porumb, 100 g zahăr, 100 g unt, 1 ou mediu, 1 păstaie vanilie/1 linguriță coajă rasă de portocală, 1 vârf cuțit sare, 4-5 linguri gem de caise/piersici, potrivit lauraadamache.ro.
Iată modul de preparare, potrivit sursei citate: "Amestecam faina si amidonul si le cernem intr-un vas incapator. Adaugam, in centrul fainii, zaharul, untul rece taiat in cubulete mici, oul, semintele unei pastai de vanilie sau coaja rasa de portocala si sarea. Framantam pana cand obtinem un aluat compact. In cazul in care aluatul nu devine omogen, putem adauga 1 lingura de lapte rece. Invelim aluatul in folie de plastic alimentara si il punem in frigider pentru 45-60 minute. Dupa repaus, intindem aluatul pe planul de lucru pudrat cu faina, intr-o foaie groasa de cca 3-4 mm. Cu o forma ovala, decupam 12 biscuiti. Asezam jumatate din biscuiti in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. In partea inferioara a fiecarui biscuit, adaugam cate o lingurita plina cu gem de caise. Decupam partea inferioara, a celor 6 biscuiti ramasi, cu o forma rotunda de cca 1-2 cm diametru. Asezam biscuitii decupati peste biscuitii din tava si presam usor marginile. Coacem biscuitii de Pasti, in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 12-13 minute. Suprafata biscuitilor trebuie sa ramana alba dupa coacere. Ii scoatem din cuptor, ii pudram cu zahar pudra si ii lasam cateva minute in tava sa se raceasca. Dupa ce s-au racit, asezam biscuitii pe un platou si ii servim".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News