Data publicării:

Rețetă aluat pizza. Secretele unui ALUAT de PIZZA

Autor: Irina Constantin | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Aluatul de pizza poate ieși unui perfect, daca respecți câteva reguli clare. După ce-l vei prepara prima oară, o să vezi că nu vei mai comanda niciodată pizza. 

Iată ingredientele necesare pentru aluatul unei pizza cu blat pufos: 

– 160 ml apă caldă

– 2 lingurițe drojdie uscată

– 1 lingură zahăr

– 500 g faină

– 160 ml bere

– 2 linguri ulei de măsline

– 1 linguriță sare

Cantitățile ajung pentru două pizza de 30 de cm.

Mod de preparare: Amestecă apa caldă cu drojdia și zahărul. 

Amestecă separat făina cu sarea. Apoi începi să torni amestecul anterior puțin câte puțin. După ce s-a încorporat drojdia, adaugă berea și uleiul de măsline. Dacă folosești robotul de bucătărie, frământă 8 minute. Dacă frămânți cu mâna, 10 minute. 

[citeste si]

Unge cu puțin ulei de măsline aluatul și lasă-l la crescut 2-3 ore. 

După ce a crescut aluatul, întinde-l pe masa de lucru, pune-l în tavă și lasă-l la crescut 15 minute. Apoi adaugă sosul de roșii și restul ingredientelor. Bagă aluatul la cuptorul încins, la 180 de grade și lasă-l 20 de minute până când blatul pufos se rumenește bine. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel