Rețetă aluat pizza. Secretele unui ALUAT de PIZZA
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Aluatul de pizza poate ieși unui perfect, daca respecți câteva reguli clare. După ce-l vei prepara prima oară, o să vezi că nu vei mai comanda niciodată pizza. 

Iată ingredientele necesare pentru aluatul unei pizza cu blat pufos: 

– 160 ml apă caldă

– 2 lingurițe drojdie uscată

– 1 lingură zahăr

– 500 g faină

– 160 ml bere

– 2 linguri ulei de măsline

– 1 linguriță sare

Cantitățile ajung pentru două pizza de 30 de cm.

Mod de preparare: Amestecă apa caldă cu drojdia și zahărul. 

Amestecă separat făina cu sarea. Apoi începi să torni amestecul anterior puțin câte puțin. După ce s-a încorporat drojdia, adaugă berea și uleiul de măsline. Dacă folosești robotul de bucătărie, frământă 8 minute. Dacă frămânți cu mâna, 10 minute. 

[citeste si]

Unge cu puțin ulei de măsline aluatul și lasă-l la crescut 2-3 ore. 

După ce a crescut aluatul, întinde-l pe masa de lucru, pune-l în tavă și lasă-l la crescut 15 minute. Apoi adaugă sosul de roșii și restul ingredientelor. Bagă aluatul la cuptorul încins, la 180 de grade și lasă-l 20 de minute până când blatul pufos se rumenește bine. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel