RCS&RDS a codat Digi Sport din Ungaria. Vezi efectele pentru România
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp
digi
digi

Digi Sportul unguresc a fost până în urmă cu două zile disponibil și în zona de vest a României, și difuza meciuri din Premier League fără a avea drepturi de difuzare pe teritoriul țării noastre, scrie paginademedia.ro. În aceste condiții,  televiziunea de sport nu se mai poate vedea pe teritoriul României.

 Argumentul acoperirii drepturilor de difuzare a fost folosit de către RCS&RDS, în acest weekend, când a decis să oprească emisia Eurosport, care difuza meciul dintre Liverpool și Cardiff, din campionatul englez.

La o zi după incident, RCS a explicat ce a dus la acea situație: „Decizia RCS & RDS a avut în vedere atât interesele consumatorilor din toate țările unde operam, dar a ținut cont și de drepturile titularilor de licență pentru competițiile Premier League din Ungaria, Cehia și Slovacia“.

 Pe de altă parte, CNA urmărește acest caz. Laura Georgescu, președintele CNA, a declarat, pentru Mediafax, că insituția analizează cazul emisiei Eurosport, precizând că din primele informaţii pe care le deţine grupul Eurosport a notificat, joi, 19 decembrie, UPC România şi Romtelecom (Dolce) privind faptul că pe Eurosport va fi inserată începând din 21 decembrie o fereastră cu meciurile din Premier League.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel