RB Leipzig - Manchester City, optimi Liga Campionilor. Pas greșit pentru campioana Angliei - Video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Guardiola îndeamnă jucătorii de la Manchester City să se vaccineze cu doza booster
Guardiola îndeamnă jucătorii de la Manchester City să se vaccineze cu doza booster
RB Leipzig a terminat la egalitate cu Manchester City, 1-1 (0-1), miercuri seara, pe teren propriu, într-un meci din prima manşă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor la fotbal. 

Campioana Angliei a deschis scorul prin algerianul Riyad Mahrez (27), dar gazdele au egalat după pauză, graţie golului înscris de fundaşul croat Josko Gvardiol (70). City, care nu a putut conta pe De Bruyne, Laporte şi Stones, a început bine şi a controlat prima parte a meciului, profitând de timiditatea excesivă a echipei germane.

Echipa antrenată de Pep Guardiola a înscris în min. 27, prin Mahrez, din pasa lui Ilkay Gundogan, după e greşeală comisă de Xaver Schlager. Oaspeţii au avut şansa desprinderii, dar Rodri a trimis bine în faţa porţii, dar Haaland nu a reacţionat (30).

RB Leipzig a arătat un reviriment pe finalul primei reprize, concretizat în prima sa ocazie, însă Ederson a fost la post la şutul cu efect trimis pe direcţia sa de Werner (45+2). Taurii au ieşit furioşi de la cabine şi au pus presiune pe careul lui Ederson, iar Henrichs a avut două ocazii bune de egalare (53, 55). Ederson a reuşit să îl blocheze pe Andre Silva (63), care a fost egoist într-o fază în care coechipierii i-au oferit şi alte soluţii de finalizare.

Manchester City putea decide soarta partidei, dar Haaland a trimis prin faţa porţii (68), la capătul unui atac rapid. La poarta cealaltă, Ederson a respins mingea expediată de Szoboszlai (69), iar apoi gazdele au reuşit egalarea, după un nou corner, Gvardiol înălţându-se imperial peste toată apărarea engleză şi marcând cu capul (70) din cornerul executat de Halstenberg

. Cetăţenii au echilibrat disputa şi au avut o şansă de a pleca din Germania cu toate punctele, dar portarul Blaswich (73) a respins mingea trimisă de Gundogan. City a avut probleme la Leipzig şi în sezonul trecut, când a pierdut cu 1-2.

Video

<iframe width="100%" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/_WQoEKqAcTQ" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen></iframe>

Manşa secundă se va juca în data de 14 martie, la Manchester. În faţa a 45.228 de spectatori, la Leipzig au evoluat echipele:

RB Leipzig: Blaswich - Klostermann (Henrichs, 46), W. Orban (căpitan), Gvardiol, Halstenberg (Raum, 89) - Szoboszlai, Laimer, Forsberg (Nkunku, 66), Schlager (Haidara, 82), Werner - Andre Silva (Y. Poulsen, 82). Antrenor: Marco Rose.

Manchester City: Ederson - K. Walker, Ruben Dias, Akanji, N. Ake - Bernardo Silva, Rodri - Gundogan (căpitan) - Mahrez, Haaland, Grealish. Antrenor: Josep Guardiola. Arbitru: Serdar Gozubuyuk (Olanda).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel