Răzvan Raţ s-a antrenat cu Dinamo. Ce nereguli a observat: Când înşeli, fotbalul te pedepseşte
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Razvan Rat
Facebook Razvan Rat
Răzvan Raţ, fostul fundaş stânga al naţionalei României, s-a antrenat cu Dinamo în 2018 şi a spus că încă de atunci erau mai multe nereguli la club. 

”Pentru mine sunt lucruri ilogice. Eu am ajuns să ma antrenez la Dinamo. Sunt jucători și e vorba de faptul că e o meserie (n.r. fotbalul) pe care trebuie să o respecti. Între noi fotbaliștii e vorba  'când înşeli, fotbalul te pedepseşte'.

Fără să fiu sarcastic, ceea ce s-a întâmplat de-a lunguil anilor la Dinamo, a început să aibă repercusiuni. Apropo de copii. În comparaţie cu mine, erau copii de 18-21 de ani (n.r. când se antrena cu Dinamo în 2018). Când vii la antrenament și te joci pe telefon, nu este în regulă.”, a declarat Răzvan Raț, la Liga Digisport.

Răzvan Zăvăleanu anunţă ce urmează după retrogradare 

”La 60 de zile trebuie achitate datoriile. Sper ca până la 15 iunie să avem bani pentru salarii. Am speranțe că vom avea bani. Nu cred că vor fi probleme să strângem bani pentru datoriile pe luna precedentă, luna aprilie. Facem eforturi să le fie plătite salariile. Vom primi bani de la aceleași persoane care au ajutat echipa, plus de la alte persoane care și-au manifestat disponibilitatea de a ajuta.

Până acum au fost bani pe care i-am primit pur și simplu care au venit ca publicitate. Nu aș refuza nici ideea unui împrumut, dacă acesta va fi pe un termen mai lung. Nu e o intenție să devină acesta un mod de operare. Poziția echipei într-o anumită ligă nu influența în mod decisiv posibilitatea de reorganizare. Plecăm la drum cu 1 milion de euro mai puțin, dar și dacă încasam banii aceștia, trebuia să aducem mai mulți bani pentru a plăti datoriile. Asta se poate face doar prin intermediul unui finanțator puternic.

Administratorul special numește antrenorul. Deocamdată, acesta este Iuliu Mureșan. El nu vrea să mai rămână. Am declanșat discuții cu acționarii să vedem spre cine se vor îndrepta. Eu văd o linie de urmat. Trebuie să găsim un finanțator, care alături de acționari să numească un președinte. Președintele să numească un antrenor care să alcătuiască lotul. Mi-e teamă că aceste lucruri nu se pot întâmpla foarte repede toate. Trebuie să vedem cum gestionăm.

Toată lumea s-a concentrat pe baraj. Urma să vedem după baraj. Legătura cu Uhrin a fost pentru Liga 1. Nu știu dacă Dinamo își permite un antrenor străin în Liga 2. Pe lista dinamoviștilor, sunt mulți antrenori de succes care pot face față acestei provocări. Dușan a plecat acasă. Urmează să ne întâlnim și să vedem ce intenții sunt”, a declarat Răzvan Zăvăleanu la Fotbal Club.

Fostă glorie a lui Dinamo, discurs în vestiar înainte de returul cu U Cluj: Mi-a spus să termin cu comunismele astea. M-a durut

Ionel Augustin, un fost mare jucător al lui Dinamo, de patru ori campion și de trei ori câștigător al Cupei României alături de alb-roșii, a mers în vestiarul echipei înaintea returului cu U Cluj pentru a-i încuraja pe ”câini”. Acesta le-a transmis jucătorilor să dea dovadă de atitudine pe teren și să pună presiune asupra ardelenilor.

”Anul trecut, pandemia și FRF ne-au salvat. Acum, am câștigat trei meciuri în campionatul regulat, trei, în play-out. Dacă nu se întâmpla cu Clinceni și cu Mediaș ce s-a întâmplat, eram retrogradați.

Înainte de meciul ăsta, am fost în vestiar. Le-am zis să facă și ei niște gesturi când vin ei la vestiar, să facă atmosferă. Se întâmpla și pe vremea noastră, ne mobilizam, intram pe teren și demonstram. Mi-a zis cineva să termin cu comunisme din astea. Vă liniștiți, vă adunați, nu citiți presa, nu vă uitați la televizor, jucați un rummy.

Mi-a spus să termin cu comunismele astea. Nu vreau să dau nume. M-a durut chestia asta. Ne-am dus și noi, am zis să punem umărul. Am înțeles că și Andone a vorbit cu Gabi Torje o oră și ceva la telefon. I-a explicat ce să facă, dar nimic nu s-a întâmplat.

Le-am zis ’dacă dați gol, nu vă bucurați, luați mingea și o puneți la centru. Dacă sunteți faultați, nu stați pe jos, executați rapid. Puneți presiune’. Să vedem și noi atitudine, dorință, cum au făcut cei de la U Cluj.  

În fine, e dureros. Sunt foarte supărat pe jucători și antrenori. Să nu dai tu indicații când vezi că echipa joacă cum joacă. Aici sunt și unele momente când trebuie să intervină antrenorul de pe margine. Nu am cuvinte. Sunt foarte afectat”, a declarat Ionel Augustin la Digi Sport Special.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel