Răzvan Lucescu, înainte de Andorra - România: E slabă Andorra. Şansă mare pentru naţionala noastră
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Echipa Nationala a României
Facebook Echipa Nationala a României
Răzvan Lucescu a vorbit despre meciul dintre Andorra şi România, din preliminariile EURO 2024. 

"Nu subestimăm niciun adversar. Nu spun că e meci foarte greu, ci spun că sunt meciuri la care ai de pierdut și un pas gresit cu astfel de echipe te poate costa o calificare.

Fotbalul s-a transformat, echipele mici sunt învățate să se apere la maximum, sunt educate pentru asta, e singura lor posibilitate să spere la ceva în fața echipelor cu jucători de calitate.

Sunt atât de multe informații și fotbalul a evoluat atât de tare, antrenorii au învățat și e mult mai simplu să înveți jucătorii să se apere la perfecție, iar asta complică meciurile pentru echipele mai mari", a spus Răzvan Lucescu, în exclusivitate la Fotbal Club.

Lucescu jr spune că România ar trebui să câştige

"Teoretic, e accesibilă grupa, naționala trebuie să se califice, e slabă Andorra. E o șansă foarte mare pentru naționala noastră, dar dincolo de asta, trebuie să înțelegem că fotbalul e schimbat.

Nu degeaba și la Cupa Mondială au existat rezultate surprinzătoare, nu degeaba Macedonia de Nord a eliminat Italia la baraj, că să ne referim la cel mai important rezultat din ultimul an.

România nu mai are calitatea jucătorilor de altă dată, calitatea asta a scăzut foarte tare. Noi suntem mult peste Andorra, e clar, dar în ligile inferioare din Spania, jucătorii sunt foarte bine pregătiți, cu mentalitate foarte putenică, cu intensitate, cu agresivitate, sunt foarte imprevizibili.

România va avea oportunități, poate că va face 4-0 sau 5-0. Dar dacă ai o ocazie sau două și nu marchezi, e greu, pentru că ceilalți se luptă pentru orice balon.

Trebuie să te adaptezi foarte repede după o perioadă foarte lungă în care nu te întâlnești cu colegii, antrenorii au la dispoziție un timp foarte scurt pentru a transmite informațiile jucătorilor.

Tensiune emoțională va fi întotdeauna la natională, având în vedere că sunt câteva meciuri, vreo 10, deci un meci ratat poate complica toată situația. Apoi un rezultat prost atrage critici, foarte multe alte presiuni și așa se poate pierde o calificare", a spus Lucescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel