Data actualizării:
Data publicării:

Răzvan Dumitrescu, trei informații cheie după ce trenul Regio 3331 Arad - Oradea a fost cuprins de flăcări: Abia astea sunt știrile din spatele incidentului

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Razvan Dumitrescu Foto: Crișan Andreescu
Razvan Dumitrescu Foto: Crișan Andreescu
Jurnalistul Răzvan Dumitrescu a comentat situația României în contextul incendiului produs la trenul Regio 3331 Arad - Oradea în data de 1 septembrie 2023.

Jurnalistul Răzvan Dumitrescu a vorbit despre acest moment și a comparat România de astăzi cu România anilor '40.

„Știrea asta conține în spate alte trei știri.

E fabricată în anii '40 la uzinele Malaxa. Deci prima știre este că România folosește autotrenuri, automotoare fabricate în anii '40 la uzinele Malaxa.

A doua știre: Îți dai seama ce tare era fabrica Malaxa dacă are 83 de ani în care a fost în funcțiune chestia asta?! Fabricam în '40 trenuri. Fabricăm astăzi ceva?

A treia știre: România nu investește absolut deloc în calea ferată, cum e să-ți folosești automotoarele respective. Puțini știu că în aceeași uzină Malaxa era o secție care fabrica Malaxa 1C, automobil românesc. L-au luat rușii, au dezvoltat fabrica după ce au intrat în România, ca pradă de război. Așa s-au născut niște mărci în Rusia de modelul Malaxa 1C, foarte fiabilă.

Nemții o lăudau pe vremea aia, ca să înțelegem despre ce e vorba. Aia era industria românească în anii '40. Ne putem compara? Avem acum ceva de nivelul ăla de atunci, în raport cu tehnologia de atunci? Avem ceva acum în raport cu tehnologia de astăzi?”, a spus Răzvan Dumitrescu la Antena3 CNN. 

 

Ce s-a întâmplat

În această dimineață la intrarea în stația Oradea Vest s-a produs un incendiu la trenul Regio 3331 Arad - Oradea, fiind afectate ambele automotoare. Cei 20 de călători și personalul feroviar sunt în siguranță, trenul fiind complet evacuat.

"În această dimineață, pompierii militari orădeni au acționat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un tren de călători cu două vagoane, care se deplasa pe ruta Arad-Oradea.

Apelul care sesiza producerea evenimentului a fost primit în dispeceratul ISU Bihor, la ora 06.25, la fața locului fiind mobilizate imediat, cinci echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Oradea cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, două autospeciale tip ABROLL, o ambulanță SMURD tip B2 și o autospecială de primă intervenție și comandă.

În momentul sosirii forțelor de intervenție la locul evenimentului, în vagoane nu se afla nicio persoană, toți pasagerii (aproximativ 20), autoevacuându-se în siguranță, iar flăcările se manifestau violent la nivelul întregului tren.

Echipajele de pompieri au localizat și lichidat incendiul în jurul orei 07.20, iar în momentul de față acționează pentru înlăturarea efectelor negative ale evenimentului. Din fericire, nu au existat persoane rănite. Trenul se află între localitățile Livada de Bihor și Oradea", a transmis lt. col. Camelia Roșca.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel