Răzvan Cuc, despre scandalurile de la Metrorex: Luni, angajații nu vor primi salariile. Răutate sau incompetență?
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Crișan Andreescu
Foto: Crișan Andreescu
Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor în guvernele Grindeanu și Tudose, a vorbit despre situația de la Metrorex.

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, Răzvan Cuc a comentat scandalul care a izbucnit astăzi în incinta Metrorex (vezi AICI) și a vorbit despre cei responsabili de situația instituției:

„Ce vedem la televizor sunt niște abuzuri ale celor de la Metrorex și a celor de la Primăria Sectorului 2. Nu cred că domnul primar nu și-a dat seama până acum că acele spații duceau lipsă de autorizație de construcție. Dacă acum două săptămâni au suferit românii de pe urma scandalului mediatic dintre domnul Rădoi și Cătălin Drulă, acum avem victime colaterale în rândul celor care dețineau acele boutique-uri, din punctul lor de vedere legal. Nu domnul Drulă a fost cel care a inițiat ruperea acestei pisici în contractul dintre Metrorex și sindicat, acest lucru s-a întâmplat în perioada 2017-2019 când s-a decis să nu se mai prelungească acest contract și toate spațiile să fie scoase la licitație. Nu se poate lega PSD de ceea ce face domul Drulă. Dânsul, când a venit la minister, s-a gândit să se certe cu domnul Rădoi și să își facă o imagine, dar dânsul comite niște abuzuri flagrante.

La acel moment, sindicatul a atacat în instanță și, până la soluționarea acestui conflict, nu se putea lua nicio măsură de evacuare. Nu poate să meargă un primar și un secretar de stat să evacueze. Spațiul e al Metrorex, nu al primăriei Sectorului 2. Sunt niște încălcări flagrante. Ce vedem este un circ ce se dorește a fi un scandal mediatic“, a precizat Răzvan Cuc.

„Planurile acestor guvernanți sunt altele decât le cere agenda publică. Vă dau o informație de ultimă oră. Trebuia aprobat contractul de servicii până luni, prin care Metrorex încasa subvenția de la stat pentru angajații săi. Ce credeți? În Ministerul Transporturilor nici măcar nu este pornită această procedură. Luni, oamenii nu vor primi salariile la Metrorex. Este oare răutatea angajaților de la metrou sau e incompetența unui ministru și a unui director?“ a conchis Răzvan Cuc.

VEZI ȘI  -  Directorul Metrorex încearcă să deschidă un spațiu comercial cu ranga

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel