Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, a anunţat când vine VAR în România: Trecem la următoarea fază
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a anunţat care va fi primul meci din România care va beneficia de video arbitraj. 

”În luna ianuarie, vom putea să trecem la următoarea fază. Până acum, Am finalizat etapa de pregătire offline a arbitrilor. În ianuarie, vom avea jocuri live, dar fără contact cu arbitrul din teren, iar, în luna aprilie, vom avea primele meciuri în care VAR-ul va fi testat în integralitatea sa.

Pot să vă spun astăzi că primul meci cu certitudine care va beneficia de asistență video în arbitraj va fi Supercupa României din iulie 2022 și că 100% toată ediția de campionat de Liga 1 din sezonul competițional 2022-2023 va beneficia de asistență video. Nu vă ascund că există și acest scenariu în ceea ce privește utilizarea VAR-ului și pentru finala de Cupă a României, din 19 mai, dar nu avem, în momentul de față toate elementele de garanție în ceea ce privește validarea FIFA.

FIFA ne-a validat fiecare etapă din toate cele parcurse până acum. De aceea, și această certitudine că, din iulie 2022, vom avea această implementare de asistență video în arbitraj”, a declarat Răzvan Burleanu la o conferință de presă, conform Digisport.

Preşedintele CCA, Kyros Vassaras: Nu vreau să sărim paşi 

"Suntem în grafic cu pregătirile arbitrilor şi vom continua în acelaşi ritm. Scopul nostru este ca implementarea VAR să înceapă pentru toate echipele în acelaşi timp, deci de la începutul sezonului. Dacă se va ivi posibilitatea să fim gata cu pregătirea, s-ar putea să avem VAR la finala Cupei României.

E posibil, dar chiar nu ştiu. În momentul de faţă pot spune că avem un acord cu FIFA pentru a implementa VAR de la începutul sezonului 2022-2023. Dacă lucrurile merg mai repede, dar nu vrem să sărim paşi, şi vom avea şi acordul FIFA atunci e posibil să se folosească VAR şi la finala Cupei. Dar nu pot face o promisiune acum", a explicat preşedintele CCA.

Probleme grave de arbitraj în Liga 1. Penalty ciudat acordat în meciul dintre Mediaş şi Farul, gol după ce mingea a ieşit la FCSB-UTA

Iulian Călin, arbitrul partidei dintre Gaz Metan Mediaş şi Farul Constanţa, a acordat un penalty controversat pentru echipa lui Gică Hagi în minutul 95 al meciului. Astfel, oaspeţii au egalat la ultima fază. 

Morar a deschis scorul în minutul 44, după o fază de contraatac, pentru Gaz Metan, iar meciul părea că se îndreaptă spre o victorie a gazdelor, la limită. În minutul 95, însă, arbitrul Iulian Călin a dat penalty pentru Farul Constanţa, iar Jefte Betancor a egalat. 

În fapt, însă, penalty-ul a fost extrem de uşor acordat. Pe reluări se vede că fundaşul celor de la Gaz Metan Mediaş nu l-a lovit pe jucătorul Farului, ci a fost doar un contact de joc, din inerţie. 

Ion Crăciunescu, prezent în studioul Digisport, a dat verdictul pentru această fază. 

"Observ că jucătorul care preia mingea, jucătorul Farului, cade după. Nu e penalty. A fost genunchi în genunchi. Cred că s-a păcălit arbitrul, o fi crezut că l-a călcat pe picior din poziţia în care era. Are o ezitare, a fluierat mai târziu. Să nu îi fi spus cineva de la margine", a declarat fostul mare arbitru român. VEZI CONTINUAREA AICI

CITEŞTE ŞI Revoltă în Liga 1 la adresa arbitrilor. Valeriu Iftime, patron FC Botoşani: Suntem nişte chiori

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel