Răzvan Burleanu a 'îngropat' speranțele clubului CSA Steaua de a promova în Superliga: Lucrurile sunt clare
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a afirmat, marţi, că din punctul de vedere al administraţiei pe care o conduce lucrurile sunt clare în privinţa obţinerii licenţierii pentru Superligă de către CSA Steaua, care nu poate promova din cauza faptului că este un club de drept public, iar regulamentul interzice acest lucru. 

Oficialul FRF a precizat că CSA Steaua poate contesta deciziile comisiilor de licenţiere doar după verdictul care va fi dat până la finalul acestei luni.

'În ceea ce priveşte procedura, astăzi este ultima zi în care se poate face recurs, astfel încât, până la finalul acestei luni, până pe 31 mai, să avem o decizie a comisiei naţionale de licenţiere de recurs. După aceea, practic se poate intra în această procedură de a merge la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. Din punctul nostru de vedere, pe de o parte a comisiilor de licenţiere, pe de altă parte al administraţiei FRF, lucrurile sunt clare, nu a apărut niciun element de noutate în toată această perioadă de timp', a declarat Burleanu după şedinţa Comitetului Executiv al FRF.

Echipa de fotbal CSA Steaua a terminat play-off-ul Ligii a II-a pe poziţia a 2-a în clasament, care i-ar fi dat dreptul să promoveze în Superligă din punct de vedere sportiv. CSA Steaua nu a primit licenţa pentru a putea promova în Superligă din cauza faptului că este un club de drept public, iar regulamentele FRF prevăd că doar cele de drept privat pot evolua în primul eşalon.

Vezi și - Veste proastă pentru CSA Steaua după ce Legea Sportului a primit aviz negativ. Gigi Becali, reacție: Ei fac fotbal amator, nu există! 

Inițiativa pentru Legea Sportului a primit aviz negativ la începutul lunii mai. Prin urmare, CSA Steaua nu are nici acum drept de promovare în Liga 1. 

'Am auzit că s-a dat aviz negativ la legea Dîncu. Nu există CSA. Nu există în fotbal, ci doar în fotbalul amator. Din moment ce faci fotbal amator, ea nu există', a spus Gigi Becali, patronul FCSB. Vezi știrea inițială aici!

Cum s-ar modifica Legea Sportului astfel încât CSA Steaua să aibă drept de promovare

Proiectul de modificare a Legii 69/2000 a educației fizice și sportului propune ca statutul de club sportiv profesionist să poată fi acordat și pentru ”persoane juridice de drept public, înființate ca instituții publice reprezentative în domeniul activității sportive de performanță.”

Dacă s-ar adopta inițiativa privind Legea Sportului Alineatul (1) al Articolului 31 s-ar modifica astfel:

'Cluburile sportive profesioniste sunt structuri sportive organizate ca asociații fără scop patrimonial, societăți comerciale sportive pe acțiuni sau persoane juridice de drept public, înființate ca instituții publice reprezentative în domeniul activității sportive de performanță, care au obținut licența din partea federației sportive naționale, emisă în conformitate cu statutele și regulamentele federațiilor internaționale pe ramura de sport'.

Mai mult, Alineatul (3) al Articolului 31 ar avea următorul cuprins:

'Cluburilor sportive profesioniste organizate ca asociații fără scop patrimonial, li se aplică regimul juridic al acestui tip de asociații, cluburilor sportive profesioniste, organizate ca societăți sportive comerciale pe acțiuni, li se aplică regimul juridic al societăților comerciale, cu particularitățile din prezenta lege, iar cluburilor sportive profesioniste organizate ca persoane juridice de drept public, înființate ca instituții publice reprezentative în domeniul activității sportive de performanță li se aplică regimul juridic al instituțiilor publice în subordinea cărora funcționează'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel