Razie a poliţiei în Centrul Istoric al Capitalei. Amenzi de zeci de mii de lei
Amenzi de peste 55.000 de lei aplicate de poliţiştii locali ai D.G.P.L.C.M.B. în cursul unor acţiuni de control desfăşurate joi noaptea, în Centrul Istoric al Capitalei.
Inspectori ai Direcţiei Control din cadrul D.G.P.L.C.M.B. au verificat joi spre vineri, modul în care agenţii comerciali care îşi desfăşoară activitatea în Centrul Istoric al Capitalei, precum şi clienţii acestora respectă normele de prevenire şi combatere a pandemiei Covid 19.
În urma controalelor efectuate, în numai două ore, 59 de agenţi economici au fost controlaţi, iar 20 de persoane au fost sancţionate contravenţional pentru lipsa măştii de protecţie în spaţiile publice şi pentru încălcarea Legii antifumat. Valoarea amenzilor a fost de 17.500 de lei.
În paralel, în zona Str. Halelor/Str. Şelari, echipaje ale Poliţiei Locale, formate din poliţişti locali ai Serviciilor Control Transporturi şi Utilităţi Publice şi Circulaţie Rutieră au acţionat în vederea verificării respectării prevederilor legale în domeniul transportului de persoane în regim taxi.
Au fost verificaţi 17 taximetrişti, 13 dintre aceştia fiind sancţionaţi contravenţional, conform Legii 38/2003 şi H.C.G.M.B. 178/2008. Cuantumul amenzilor a fost de 37.800 de lei.
În plus, urmează să se întocmească patru adrese către alte autorităţi de autorizare pentru aplicarea măsurilor complementare de reţinere a autorizaţiilor taxi. Acţiunile vor continua şi în perioada următoare.
Citeşte şi: Percheziții în București și alte 7 județe. Cardurile unor persoane din străinătate, folosite în mod fraudulos
La data de 3 februarie 2022, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava, au efectuat 26 de percheziții domiciliare, în municipiul București și județele Iași, Arad, Teleorman, Botoșani, Argeș, Vrancea și Ilfov, într-o cauză penală având ca obiect comiterea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.
În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2015 - 2017, membrii unui grup infracțional organizat ar fi deținut date cu privire la carduri bancare aparținând unor persoane din diverse țări, cu care ar fi efectuat operațiuni financiare în mod fraudulos, respectiv ar fi achiziționat diverse bunuri de la agenți comerciali din străinătate, bunurile fiind livrate pe teritoriul României, prin intermediul firmelor de curierat.
Datele de identificare ale cardurilor bancare ar fi fost obţinute în mod ilegal, fie prin achiziţionarea lor de pe diverse site-uri de specialitate, fie prin accesarea în mod ilegal a unor diverse platforme online.
Prejudiciul estimativ, cauzat de membrii grupului infracțional organizat, stabilit până în prezent, este de 300.000 de euro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News