Răzbunarea Kremlinului: Rusia interzice intrarea pe teritoriul său a 41 de cetăţeni australieni
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Rusia reacționează în urma sancţiunilor impuse de Canberra împotriva Moscovei pentru intervenţia sa militară în Ucraina.

Diplomaţia rusă a anunţat vineri că a refuzat intrarea în Rusia a 41 de personalităţi australiene, în special jurnalişti, în represalii la sancţiunile impuse de Canberra împotriva Moscovei pentru intervenţia sa militară în Ucraina, relatează Agerpres.

Potrivit unui comunicat, Ministerul de Externe rus a publicat lista persoanelor sancţionate. Aceasta include angajaţi ai unor companii de armament australiene şi ai mass-media, în special Sarah Ferguson, o prezentatoare vedetă pentru ABC.

În iunie şi iulie, Moscova a refuzat deja intrarea a 159 de australieni din aceleaşi motive.

De la începutul ofensivei împotriva Ucrainei, la sfârşitul lunii februarie, Rusia a luat măsuri similare împotriva altor câteva sute de personalităţi occidentale, în special anglo-saxone.

Citește și:

SUA au extins sancţiunile contra Rusiei

Noile sancţiuni americane împotriva Rusiei vizează 44 de persoane, inclusiv cetăţeni ai Rusiei şi Ucrainei, precum şi 32 de persoane juridice, se afirmă într-un comunicat publicat, joi, pe site-ul Biroului SUA pentru controlul activelor străine.

Restricţiile au fost impuse în legătură cu desfăşurarea operaţiunii militare speciale de către Federaţia Rusă în Ucraina.

În special, Statele Unite au impus sancţiuni împotriva Comisarului pentru Drepturile Copilului de pe lângă preşedintele Rusiei, Lvova-Belova, a şefului Republicii Cecene, Ramzan Kadîrov, şi a rudelor sale, a şefului administraţiei de stat a regiunii Zaporojie, Evgheni Baliţki, a preşedintelui mişcării "Suntem împreună cu Rusia", Vladimir Rogov, a şefului sistemului naţional de carduri de plată (NSPK), Vladimir Komlev, şi a consilierului preşedintelui Federaţiei Ruse, Maksim Oreşkin, scrie TASS, conform Agerpres.

Citește și:

Sancțiuni cu dublu tăiș: În timp ce Rusia e părăsită de branduri de lux, Europa e prăbușită de criza energetică. Iulian Chifu: E o premeditare, a fost lăsată fără resurse din 2021

Consilierul de stat în Cancelaria prim-ministrului, Iulian Chifu, a explicat, în interviul acordat DCNews și DefenseRomania, de ce suferă atât de mult Europa, în urma sancțiunilor impuse Rusiei. 

"Deocamdată, vedem că Europa suferă mai mult decât suferă Federaţia Rusă. Credeţi că, în timp, Federaţia Rusă va avea într-adevăr de suferit? Am văzut şi previziunea lui J.P. Morgan care spune că PIB-ul Rusiei, anul acesta, cu toate sancţiunile economice, va scădea cu maximum 3,5%, ceea ce este puţin, ținâd cont de amplitudinea acestor sancţiuni. Debuşeul au fost China şi India, dar în principal China. Totuşi, cum vedeţi această debalansare? Noi ne pregătim să trecem de o iarnă aşa cum nu am mai avut în Europa în ultimii 30 şi ceva de ani, Federaţia Rusia a renunţat la Channel, la Hermes, la Maybach...". a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la DCNews TV.

"Este mult mai complicat de atât, pentru că pe teren au apărut mai multe instrumente. Exact cum Federaţia Rusă nu este doar ceea ce vedem pe teren, partea militară. De exemplu, pregătirea de război, contexul războiului hibrid care se duce cu toate instrumentele, cum ar fi pe zona energetică. Sigur, putem să constatăm că a dispărut ideea securităţii prin interdependență. (...) Lucrul ăsta este valabil atât timp cât partenerul tău respectă regulile jocului, respectă lumea bazată pe reguli. În momentul în care partenerul tău încalcă toate regulile, tu devii dependent de acel partener care iese din sistem.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel