Data publicării:

Războiul intern din România în care intră 2,5% din PIB. Costurile sunt mai mari decât bugetul destinat Apărării / video

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Stiri
WhatsApp
Costurile rezultate în urma accidentelor rutiere din România sunt enorme.

Apropo de războiul de pe șosele, cheltuim 2% din PIB pentru Apărare, dar se pierd 2,5% din PIB în urma accidentelor rutiere. Impactul economic este foarte grav

Costurile în urma accidentelor rutiere sunt evaluare la 2,5% din PIB, adică mai mult decât bugetul Apărării. Această cifră este șocantă. Ne străduim să investim în Apărare 2% din PIB, dar pierdem în acest război intern, de pe șosele, 2,5% din PIB. Informația a fost dată de jurnalistul Val Vâlcu în cadrul dezbaterii „Haos în trafic, mii de morți pe șosele! Siguranța rutieră, problemă majoră în România”.

Apoi, Cătălin Radu Codescu, președintele Asociației Victimelor Accidentelor de Circulație, a comentat acest subiect.

„De la investiții ar trebui plecat. Dumneavoastră ați punctat foarte bine când ați început discuția: 2,5% din PIB sunt costurile societății românești pentru accidentele de circulație. Este o sumă enormă. Și nu am văzut să se facă investiții în România în zona de siguranță rutieră - fie că vorbim de infrastructură, fie că vorbim de educația rutieră unde realmente suntem deficitari. Plecăm de la procentul de 2,5% din PIB, nu am văzut să se abordeze astfel problema. Sunt carențe mari legate de educație și de responsabilitate, pentru că responsabilitatea pleacă tot de la educație”, a spus Cătălin Radu Codescu, președintele Asociației Victimelor Accidentelor de Circulație, în dezbaterea DC News.

DCMedia Group a organizat o dezbatere despre siguranța pe șoselele României

DC News Media Group, trust media din care fac parte DCNews, DCBusiness, DCMedical, ȘtiriDiaspora, DefenseRomânia, Spectacola, Astrosens, DCNewsTV și Radio DCNews, a organizat dezbaterea ONLINE: ”Haos în trafic, mii de morți pe șosele! Siguranța rutieră, problemă majoră în România”.

Cum își respectă România statutul de țară UE, în ceea ce privește siguranța rutieră (cum se aplică acordurile și cum se respectă angajamentele semnate în domeniu)?

Impactul haosului din trafic în turism și industrie (reducerea mobilității, creșterea costurilor de transport și a costurilor de asigurare, creșterea numărului accidentelor); impactul medical (cheltuieli în sistemul public cu tratamentul accidentelor și recuperarea victimelor, pentru tratarea afecțiunilor induse de stres și a bolilor profesionale din industria transporturilor; impactul asupra mediului (creșterea poluării)

Sisteme inteligente de monitorizare și gestionare a traficului rutier, sancțiuni aplicate online, investiții în infrastructură, schimbarea legislației. Cu ce ar trebui să înceapă războiul împotriva războiului de pe șoselele din România?

Răspunsurile, aici:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel