Data publicării:

Războiul este în prezent "foarte mult în mâna Rusiei", spune un analist militar

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik
Mai mulți analiști militari consideră că Rusia conduce războiul, după ce Ucraina a început să primească mai puține ajutoare.

Modul în care decurge în prezent războiul din Ucraina înseamnă că Rusia poate menține linia frontului așa cum este, în timp ce se pregătește pentru un război la scară mai mare cu NATO în viitor, a declarat un analist.

Karolina Hird, de la Institutul pentru Studiul Războiului, a declarat că războiul este "foarte mult în mâna Rusiei" în acest moment.

"Liniile sunt lente și stabile, iar Ucraina nu are resursele occidentale de care are nevoie pentru a-și continua propriile operațiuni ofensive", a declarat ea pentru Sky News.

"Aceasta este o situație suficientă pentru ca Rusia să poată menține linia așa cum este și să se pregătească pentru un război cu NATO în trei până la cinci sau chiar mai mulți ani", spune Hird.

Este probabil ca Vladimir Putin să se pregătească pentru un război lung în Ucraina

Este probabil ca Vladimir Putin să se folosească de noul său mandat prezidențial pentru a "bloca schimbările financiare" și pentru a crește cheltuielile astfel încât să se pregătească pentru un război lung în Ucraina. De asemenea, mișcările sale pot să fie gândite pentru a "proiecta puterea către NATO pe termen lung", a declarat Karolina Hird.

În pofida pierderilor grele suferite de Rusia pe câmpul de luptă, prin eforturile de mobilizare Moscova poate înlocui trupele în mod constant.

Acest lucru "forțează Ucraina să cheltuiască materiale și forță de muncă deja limitate" în așteptarea ajutorului occidental, a adăugat ea.

Întrebată cum ar putea decurge un viitor război convențional împotriva NATO, Hird a spus că nu ar fi neapărat "tancuri care să se treacă peste granițe", așa cum s-a întâmplat în cazul invaziei din Ucraina.

Acesta ar implica probabil un "amestec de amenințări militare împotriva membrilor NATO", precum și "manipulări mai hibride", a spus ea, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel