Războiul din Caucaz. Erdoğan neagă cu vehemență
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
erdogan
erdogan
Pe măsură ce conflictul din regiunea Nagorno-Karabakh nu pare să se detensioneze, marile puteri neagă implicarea în conflict.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan neagă trimiterea mercenarilor sirieni în conflictul din Nagorno-Karabakh și critică cu vehemență eforturile grupului Minsk de a soluționa conflictul. 

Într-un discurs adresat parlamentarilor din partidul său de guvernământ, în Parlament, președintele Recep Tayyip Erdoğan a spus că Turcia nu a trimis luptători sirieni în Azerbaidjan, așa cum au afirmat unele rapoarte. Totuși, acesta a adăugat că Turcia a susținut pe deplin aliații azeri. Erdoğan a mai spus că grupul de la Minsk limitează gestionarea conflictului din Nagorno-Karabakh. Acesta a mai punctat că regiunea aparține Azerbaidjanului, potrivit AlJazeera.

Zilele trecute, mai multe surse internaționale au lansat ipoteza că Republica Turcia trimite luptători sirieni în conflictul din Nagorno-Karabakh. Aceștia ar fi folosiți de regimul lui Erdoğan pentru a susține Azerbaidjanul în lupta din regiunea disputată (vezi AICI).

De asemenea, au fost făcute publice și imagini cu aceștia:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel