Data publicării:

Război Israel - Hamas: Iranul avertizează cu ”consecințe de amploare”

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Războiul a ajuns la un alt nivel: Iranul lansează avertismentul, pe o rețea socială, pentru situația în care ”crimele de război și genocidul” Israelului nu sunt oprite. 

Iranul avertizează că situația ar putea scăpa de sub control cu ”consecințe de amploare”. 

Postarea vine după ce Teheranul a avertizat Israelul - într-un mesaj trimis prin intermediul ONU - că va trebui să răspundă dacă Israelul va efectua o ofensivă terestră în Fâșia Gaza, controlată de Hamas.

„Dacă crimele de război și genocidul apartheidului israelian nu sunt oprite imediat, situația ar putea scăpa de sub control și ar putea ricoșa în consecințe de amploare - a căror responsabilitate revine ONU, Consiliului de Securitate și statelor care conduc Consiliul spre o fundătură”, a postat misiunea ONU a Iranului, arată Reuters. 

Israelul se pregătea sâmbătă pentru a lansa un atac la sol împotriva Hamas, susținut de Iran în Fâșia Gaza, după ce le-a spus palestinienilor care locuiesc pe teritoriul dens populat să fugă spre sud, către o graniță închisă cu Egiptul. 

Anihilarea Hamas este promisă după ce gruparea islamistă palestiniană a luat cu asalt orașele israeliene, în urmă cu o săptămână, ucigând 1.300 de oameni și luând zeci de ostatici, în cel mai grav atac asupra civililor din istoria Israelului.

Reprezentantul ONU pentru pace pentru Orientul Mijlociu, Tor Wennesland, s-a întâlnit sâmbătă, la Beirut, cu ministrul iranian de Externe, Hossein Amir-Abdollahian, a anunţat ONU. Hossein Amir-Abdollahian s-a întâlnit apoi cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh, în Qatar, a informat Al Jazeera TV. Purtătorul de cuvânt al ONU, Stephane Dujarric, pentru asigurarea accesului umanitar și prevenirea răspândirii conflictului în regiunea mai largă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel